NHL: Vancouver Canucks – Colorado Avalanche

Vancouver Canucks palaa kotikentälle kolmen tappiollisen vierasottelun jälkeen. Onko pelin tasoon kuitenkaan tulossa muutosta?

Vancouver Canucks isännöi Colorado Avalanchea keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa. Canucks ja Avalanche kohtasivat toisensa juuri pari viikkoa sitten, kun Colorado myllytti kotona suvereenit 7-1 lukemat.

Mikko Rantanen on päässyt pienen tauon jälkeen pelaamaan kolme ottelua ja iski viimeksi Canucksia vastaan kovat tehot 2+1. Nathan McKinnon on vielä sivussa parisen viikkoa, joten Rantaselle on varmasti luvassa hurjasti vastuuta tulevissa otteluissa.

Canucksin pelivoima ei riitä

Molempien joukkueiden kausi ei ole lähtenyt toivotulla tavalla liikkeelle. Joukkueen ovat läntisessä konferenssissa peräkkäisillä sijoilla 12. ja 13. Coloradon ollessa pisteen edellä. Colorado on kuitenkin pelannut jopa neljä ottelua vähemmän.

Joukkueiden välillä on selvä tasoero ja mitä pidemmälle kausi etenee, olemme melko varmoja että ero näiden joukkueiden välillä tulee kasvamaan reilusti. Ottelumäärän ollessa tasan, Colorado tulee olemaan lähellä konferenssin kärkeä.

Coloradoa pidämme yhtenä konferenssin ja koko NHL:n kovimpina joukkueina. Joukkueella on pienoinen suvantovaihe menossa, mutta viimeaikaiset ottelut ovat antaneet jo osviittaa paremmasta.

Vancouverin leirissä ollaan jo hieman huolestuneita ja turhautuminen alkaa paikoin kasautua. Mediaan on annettu lausuntoja äänekkäästi ja joukkueesta on kuultu, että kopissa tunnelma alkaa käydä kireäksi ja muutosta vaaditaan. Muun muassa viime Colorado-pelin jälkeen kopissa sanailtiin kovasti valmentajan ja kapteenin toimesta, mutta tämänkin jälkeen joukkue on hävinnyt kaksi ottelua ns. pystyyn lukemin 7-4 ja 5-1.

Auttaako kotikenttä Canucksia?

Peli pelataan nyt Vancouverissa ja kotikentästä voi olla pieni hyöty ja mentaalinen helpotus joukkueelle. Kotiyleisö voi sytyttää supertähdet, kuten lepsusti pelanneen Elias Pettersonin, jonka esitykset ovat olleet hyvin kehnoja viime aikoina.

Vedonlyönnissä Colorado on asetettu suosikiksi ja syystäkin. Viime kohtaaminen on mennyt jokseenkin kertoimiin ja Vancouverin heikot esitykset eivät ole saaneet markkinaa heidän puolelleen. Yleensä näissä paikoissa altavastaajista löytyy hyviä pelikohteita, mutta emme silti näe Vancouverin kerrointa tarpeeksi houkuttelevana.

Vancouverilla on koko NHL:n heikoin alivoima ja he sallivat reilummin laukauksia. Colorado on iskenyt kaksi maalia enemmän tällä kaudella jo, kun Vancouver, vaikka pelattuja otteluita on jopa neljä vähemmän.

Pidämme Coloradon todennäköisyyksistä tässä ottelussa siitäkin syystä, että he ovat saaneet huilata useamman päivän, eikä tuleva otteluohjelma myöskään ole kovin raskas.

Pelivihje: Colorado Avalanche (2,10)

Parhaan kertoimen kohteelle tällä hetkellä tarjoaa ComeOn.