Liiga: TPS – SaiPa

Sarjakärki TPS saa vastaansa SaiPan keskiviikon ottelussa.

Turun Palloseura pelaa jo kuudennen ottelunsa Liigassa, kun Lappeenrannan SaiPa on kaksi ottelua perässä ja heille tuleva ottelu on kauden neljäs. Turkulaiset pitävät tällä hetkellä kärkipaikkaa kolmella voitetulla ottelulla viidestä, kun SaiPa majailee sijalla 11 yhdellä varsinaisen peliajan voitolla ja yhdellä jatkoaikavoitolla.

Mitä Pekka Virta saa aikaan jo tällä kaudella?

SaiPan päävalmentaja Pekka Virta ei Liigan seuraajille esittelyitä kaipaa. Mies on tehnyt kovaa jälkeä usean Liiga-seuran peräsimessä, mistä viimeisimpänä meriittinä mestaruus Lukon kanssa viime kaudella. Pekka Virta tuo äärimmäisen paljon hyvää Lappeenrantaan, josta myös vedonlyöjät voivat hyötyä tällä kaudella.

SaiPan pelaajisto on hyvin rajallinen ja materiaalilla he eivät kilpaile suurten seurojen kanssa. SaiPan pelaajabudjetti on Liigan kolmanneksi pienin, n. 1.6 miljoonaa, kun esimerkiksi Tapparalla se on 2,8 miljoonaa euroa.

Palkkabudjeteilla on monessa joukkuelajissa korrelaatio menestyksen kanssa. Vaikka verrattuna ulkomaisiin isoihin huippusarjoihin, missä budjetit ovat kolossaalisia, pätee tämä myös Suomen Liigaan. Lähes poikkeuksetta suurimpien budjettien joukkueet taistelevat mestaruudesta ja tämä on hyvin loogista. Poikkeuksena HPK, jonka budjetti mestaruuskaudella 2018-19 oli Liigan viidenneksi pienin.

Pekka Virran vaikutus ei näy vielä kertoimissa

Vedonlyöjälle huippuvalmentajien liittyminen heikomman joukkueen peräsimeen voi avata mahdollisuuksia. Valmentajien merkitys on monesti suurempi mitä ajatellaan ja varsinkin mitä vedonlyöntimarkkina ajattelee. Näin huonokin joukkue voidaan saada pelaamaan tarpeeksi hyvin haastamaan laatujoukkueet, napsimaan pisteitä sieltä sun täältä ja etenkin pitämään ennakkoon ”varmat tappiot” oikeasti tiukkoina otteluina.

Pekka Virralla on varmasti suuri kunnioitus Lappeenrannassa ja on sen luokan valmentaja, että pelaajat tekevät juuri kuin hän sanoo ja pelaa täydellä sydämmellä. Suurten kaupunkien joukkueet voivat lähteä otteluihin SaiPan kaltaisia joukkueita vastaan hieman lepsummin mitä Tapparaa tai Kärppiä, joka voi avata yllätysmahdollisuuksia.

Saipalla mahdollisuudet Turussa?

SaiPa on ansaitusti iso altavastaaja Turussa. Joukkueiden pelivoimassa on suuri ero, mutta kenties ylimitoitettu vedonlyöntimarkkinassa, eli SaiPan kertoimissa saattaa olla vielä valueta. Todennäköisintä on, että TPS voittaa ottelun, mutta kuinka ahtaalle SaiPa pystyy heidät laittamaan?

SaiPa saa +1,5 maalin tasoitukselle vielä yli 1,60 kerrointa, joka tarkoittaa että SaiPa saa hävitä ottelun vielä yhdellä maalilla ja silloinkin veto osuu. Molempien ottelut ovat alkukaudesta olleet vähämaalisia ja Pekka Virran pelitapaan kuuluu hyvä kiekkokontrolli ja pitkät hyökkäykset ja hyökkäykseen lähdöt. Nämä kuluttavat hieman enemmän aikaa mitä monen muun joukkueen ja pitää TPS:n poissa kiekosta. Todennäköisyydet eivät mielestämme aivan kohtaa ja saamme pelata SaiPaa mielellämme tasoituksen turvin.

Pelivihje: SaiPa +1,5 (1,62)

Parhaan kertoimen tällä hetkellä kohteelle tarjoaa Bet365.