NBA: Toronto Raptors – Phoenix Suns

Phoenix Suns aloittaa pitkän vieraskiertueensa idässä. Edessä on viisi ottelua vieraskentällä peräkkäin.

Jokaisella joukkueella on NBA-kauden aikana tiettyjä kiertueita, missä joukkuetta haastetaan toden teolla. Phoenixilla sellainen on edessä nyt, kun joukkue matkaan ensin Torontoon, jonka jälkeen edessä on back to back, eli kaksi peräkkäistä ottelua Indianassa ja Detroitissa, tämän jälkeen välipäivän jälkeen San Antoniossa sekä Dallasissa. Joukkue pelaa siis puolitoista viikkoa vieraskentillä

Kauden puoliväli lähenee

Phoenix on ollut yksi koko kauden parhaita joukkueita. Kauden puolen välin lähestyessä, Phoenix on läntisessä konferenssissa toisena, täysin samalla recordilla kun kärkipaikkaa pitävä Golden State Warriors. Phoenix on hävinnyt vain 9 ottelua kauden aikana 39:stä.

Toronton tilanne on toinen. Muutaman vuoden takainen mestarijoukkue on vaihtunut pelaajiston osalta reilusti ja mestarihaastajaksi heistä ei enää ole. Päävalmentajana toimii edelleen Nick Nurse, joka on kovan luokan valmentaja, mutta pelivoima on tällä kaudella rajallinen.

Toronto on pelannut tyydyttävällä tasolla ja taistelee playoff-paikasta ja vähintään tulee saavuttamaan play-in turnauksessa paikkansa, eli NBA:n säälipleijareissa.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen

NBA:ssa kaukana toisistaan olevat joukkueet eivät kohtaa niin useasti kuin saman konferenssin joukkueita. Tämä ottelu onkin Phoenixin ja Toronton ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella. Toronto vierailee vielä myöhemmin maaliskuussa Phoenixissa.

Vaikka Toronto ei ole itäisen konferenssin kovimpia joukkueita, ei niitä voi aliarvioida. Kotietu Torontossa on kohtalainen ja joukkue on tällä hetkellä hurjassa vireessä. Kuusi voittoa putkeen ja tämän vuoden puolella ei vielä yhtään tappiota. Voittoja on tullut muun muassa Clippersiä, Spursia, Milwaukeeta ja Utahia vastaan, jotka kaikki ovat kovia joukkueita.

Viime kaudella Phoenix vei kaksi kohtaamista nimiinsä, mutta pelit olivat hyvin tiukkoja. Ensimmäinen kohtaaminen 8 pisteen ja toinen ottelu vain 4 pisteen erolla.

Tärkeät indikaattorit vedon tukena

Pidämme erityisesti Phoenixista vedonlyöntimielessä. Phoenix sekä Toronto molemmat joukkueet heittävät paljon pelitilanneheittoja. Phoenixin heittotarkkuus yleisesti on liigan kolmanneksi paras, kun Torontolla vasta 24.

Lisäksi tärkeä indikaattori on koriin johtaneiden syöttöjen määrä. Phoenix kerää syöttöjä neljänneksi eniten koko liigassa, joka kertoo joukkuepelistä ja hyvästä joukkuedynamiikasta. Torontolla tämä sarake on liigan neljänneksi heikoin.

Vaikka joukkue suorittaisi hyvin sarjasijoitusten valossa, jos joukkue ei kerää koriin johtaneita syöttöjä, voi se olla indikaatio siitä, että joukkue on hyvin paljon tiettyjen pelaajien varassa ja pitkässä juoksussa romahduspotentiaali on isompi. Kun joukkue on taas kollektiivisempi ja moni pelaaja pystyy ottamaan vastuuta ja palloa jaetaan, ei romahduspotentiaalia ole niin paljon esimerkiksi tähtipelaajien loukkaantuessa.

Torontolla on esimerkiksi hyvin selkeämmin erottuva ykkösviisikko verrattuna penkkiin. Jopa viisi pelaajaa kellottaa yli 34 minuuttia per ottelu, kun Phoenixilla vain yksi pelaaja yltää tasan 34 minuuttiin ja vain neljä edes yli 30 minuutin.

Vedonlyöntimarkkina on jokseenkin oikeassa kertoimien suhteen, Phoenix on suosikki mutta ei kovin suuri suosikki ottelun ollessa Torontossa. Olemme silti kuitenkin vahvasti Phoenix myönteinen.

Pelivihje: Phoenix Suns -4 (1,90)

Parhaan kertoimen kohteelle tällä hetkellä tarjoaa Unibet.