CHL: Tappara – Växjö

Tapparan kohtalo ratkeaa CHL:n pudotuspeleissä toisessa osaottelussa Växjö:tä vastaan Hakametsässä.

CHL:n neljännesvälierät jatkuu Tampereella, kun Tapparan ja Växjön välinen toinen osaottelu ratkaisee, kumpi menee jatkoon. Ensimmäinen osaottelu päättyi Ruotsissa 2-2 tasapeliin, joten asetelmat ovat jännittävät. Tappara pääsee kotiedun ja hyvän vireen turvin jahtaamaan jatkopaikkaa.

Tasainen vääntö Ruotsissa

Tappara on parantanut hurjasti peliään, tai ainakin tulokset ovat realisoituneet sarjapisteiksi loppusyksystä. Tapparan esitykset ovat olleet koko kauden kohtuu hyviä, mutta viimeinen silaus on puuttunut. Tappara on kuitenkin noussut Liigassa sijalle 7. ja on vain pisteen perässä Pelicansia.

Växjössä Tappara ylsi tärkeään tasapeliin. Laukaukset menivät lähes tasan 29-27 ja jäähyjä molemmille joukkueille 2 kpl. Tilastot hyvin tasaiset, paitsi aloituksissa Tappara oli helisemässä, kun Växjö vei ne nimiinsä 63% tehokkuudella.

Växjö jatkoi SHL:ssä surkeasti häviten heti seuraavat kaksi peliä, tosin koville joukkueille Skelleftålle sekä Frölundalle. Molemmat otteluista olivat vieraskentällä, joten joukkue on joutunut hieman matkustelemaan ja joutuu nytkin matkaan Tampereelle. Pientä rasitusetua voi Tapparalla olla perinteisen kotiedun lisäksi.

Växjön hyökkäyksessä vajausta

Växjö on huippujoukkue ja ollut viime vuosina yksi SHL:n kovista. Heillä on monia kovia ruotsalaisia sekä tällä kaudella myös suomalaisia. Puolustajat Miika Koivisto sekä Juuso Vainio ovat kokoonpanossa, mutta yleensä ykkösketjussa pelaava Julius Nättinen on vieläkin poissa. Samoin hiljattain loukkaantunut veteraani Robert Rosen on tästäkin ottelusta poissa. Rosen on ollut Växjön toiseksi paras pistemies ja tehnyt 20 ottelussa 20 tehopistettä (6+14). Nättinen kerkesi myös tekemään 11 ottelussa 11 tehopistettä.

Tapparan kotietu kantaa

Hakametsässä on tällä viikolla varmasti hyvät yleisömäärät, sillä viikko on viimeinen Hakametsässä. Lauantaina pelattava Tappara-HPK on joukkueen viimeinen legendaarisessa hallissa. Växjö-ottelu tulee olemaan toiseksi viimeinen Tapparan kotiottelu Hakametsässä, joten yleisöä on varmasti paikalla pitämässä tunnelmaa ja tuomassa hyvää kotietua kirvesrinnoille.

Tapparan positiivinen vire, paineen alla pelaaminen ja kotietu tekevät heistä selkeän ennakkosuosikin otteluun. Vedonlyöntimarkkina on asettanut tamperelaiset n. 2,40 kertoimella aivan hiuksen hienoksi suosikiksi varsinaisella peliajalla, mutta mielestämme Tapparan todennäköisyydet ovat isommat. Pelaamme kuitenkin moneyline-kohdetta, eli ottelun lopullista voittajaa.

Pelivihje: Tappara ML (1,813)

Parhaan kertoimen tälle kohteelle tarjoaa tällä hetkellä Pinnacle.