Liiga: Tappara – Jukurit

Liigassa pelataan back to back pelejä, kun Tapparalla ja Jukureilla molemmilla toinen perättäinen ottelu.

Tappara pysytellyt Hakametsässä

Tappara pelaa viimeisiä otteluitaan Hakametsässä ennen siirtymistä uudelle kansiareenalle. Tapparalla on ollut kova ottelutahti, mutta joukkue on silti pysytellyt Tampereella. Sopivasti eilinen ”vierasottelu” oli paikalliskamppailu Ilvestä vastaan joten matkustusrasitusta ei ole tullut.

Ottelu päättyi tiukan väännön jälkeen kuitenkin Ilveksen 2-1 voittoon. Muutama päivä sitten Tappara pelasi myös Vaasan Sportia vastaan vaikeahkon ottelun, vaikka voittikin sen lopulta 3-0.

Poissaolot näkyvät Tapparalla

Tappara on kärsinyt loukkaantumisista ja poissaoloista viime aikoina. Joukkueen kärkipelaajia on poissa varsinkin hyökkäyspäästä, joka selkeästi on näkynyt joukkueen otteissa. Tämä avaa myös mahdollisuuksia Jukureiden kaltaiselle joukkueelle, kun Tappara on valmiiksi hieman väsyneempikin tiheämmän ottelurumban takia.

Tapparalta puuttuu vieläkin Jukka Peltola, Tyler Morley, Veli-Matti Vittasmäki, Otto Rauhala ja Otso Rantakari.

Piristynyt Jukurit

Jukureiden alkukausi ei ole ollut helppo, eikä kukaan sitä odottanutkaan. Odotukset Olli Jokisen valmennukselle olivat kohtuulliset mutta hänkään ei aivan ole saanut vielä parasta irti. Toki Jukureiden materiaali on hyvin rajallinen myöskin.

Tappara-peliin tultaessa voidaan olettaa kuitenkin Jukureiden itseluottamuksen olevan kohdallaan, sillä alla on kaksi hyvää voittoa Liigan kärkijoukkueista. Ensin kaatui TPS 3-0 ja eilen Kärpät 3-1. Nämä voitot jos jotkin antavat uskoa, että myös Tappara voi kaatua ja se olisikin hurja kolmen voiton sarja tältä joukkueelta.

Mitä tilastot kertovat?

Jukureiden otteluissa on tehty hieman keskimääräistä enemmän maaleja, 5.3 kpl per peli. Maaliero on -16 joten parannettavaa riittää. Laukauksia Jukurit on pystyneet luomaan kohtuullisen hyvin ja Liigan Corsi%-tilastoissa Jukurit on Liigan viidentenä. Tämä tilasto kertoo siis joukkueen laukausten suhteesta vastustajan laukauksiin.

Tappara on ollut hyvin vähämaalinen ja heidän otteluissaan on tehty vain 4.7 maalia per peli mikä on toiseksi vähiten kaikista. Tapparan puolustus on toiminut hyvin ja keskialueen tukkiminen onnistunut kohtuullisen hyvin. Tappara ei päästä vastustajia kovinkaan herkästi hyville laukaisupaikoille.

Erikoistilanteet ovat olleet heikkoa Jukureille. Jukureiden YV on Liigan kolmanneksi heikointa, mutta samalla Tapparan on ollut myös 7. heikoin. Alivoima Jukureilla on myös 5. heikointa Liigassa.

Jukurit paransi TPS-otteluun ylivoimaansa ja iskikin 2 YV-maalia, joka siivitti heidät voittoon. Erikoistilanteista pitää saada onnistumisia Tapparaa vastaan.

Jukureilla mahdollisuus

Tappara nauttii kotietua ja lauantaina Hakametsässä pitäisi olla kohtuullinen yleisökin. Jukurit tosin ei ole se joukkue joka vetäisi lehterit täyteen, mutta viikonloppupelit ovat viikonloppupelejä.

Kovempi tunnelma, hieman normaalia rasittuneemmat joukkueet back-to-back pelissä saattaa nostaa ottelun maaliodottamaa jonkin verran. Uskomme kuitenkin Jukureilla olevan mahdollisuus pitää ottelu tiukkana. Tappara on sarjataulukossa sijalla 8. kun Jukurit 13. Tapparaa pidetään isona suosikkina, mutta mielestämme liiankin isona. Jukureille saa kelpo kerrointa tasoituksen kera.

Pelivihje: Jukurit +1,5 (2,05)

Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa tällä hetkellä Bet365.