Jääkiekon MM 2021: Suomi – Tshekki – Vihje & kertoimet

Suomi kohtaa Jääkiekon MM-kisojen puolivälierissä erittäin laadukkaan Tshekin joukkueen. Lähtökohdat otteluun ovat hyvin tasaiset.

Sekä Suomi että Tshekki hoitivat alkusarjansa kunnialla. Kokeneet arvokisamaat tietävät, että tässä on nyt edessä se ottelu, mikä lopulta määrittää koko kisat. Tappio on katastrofi, kun taas voitolla MM-kisat ovat yhtäkkiä onnistuneet.

Suomen ainoa kompastuminen alkusarjassa tuli Kazakstania vastaan. Tuossakaan ottelussa Suomi ei pelannut huonosti, mutta maalinteko-ongelmat olivat mittavia. Myös Latviaa ja Kanadaa vastaan Suomi haki voiton vasta jatkoajan jälkeen, kun laadukkaista paikoistakaan ei saatu riittävästi osumia luotuja.

Kaikkiaan kaikkiaan Leijonien alkusarjan voi kiteyttää yhteen tilastoon: seitsemästä ottelusta viisi päättyi vain yhden maalin erolla. Hallinnastakaan huolimatta Suomi ei siis onnistunut tappamaan otteluita.

Tshekin kisat alkoivat kahdella todella isolla tappiolla, kun se hävisi sekä Venäjälle (4-3) että Sveitsille (5-2). Viimeiset viisi otteluaan Tshekki voitti, ja etenkin Slovakian (7-3) ja Ruotsin (4-2) päänahat tulivat komeilla esityksillä.

Suomi ja Tshekki ovat toisilleen hyvin tutut vastukset MM-kisojen pudotuspeleissä, mutta edellisistä kohtaamisista alkaa kuitenkin olla aikaa. Tshekki voitti alkusarjassa Suomen 2017 maalein 3-4 ja vuonna 2015 puolivälierässä maalein 5-3. Vastaavasti 2014 MM-välierässä Suomi vei voiton 3-0.

Ottelusta voi odottaa hyvin tasaväkistä ja bookerit ovat asiasta samaa mieltä. Sekä Tshekki että Suomi saavat lähes yhtä isot kertoimet voittoon. Myös tasapelin todennäköisyys ratkaisevassa puolivälierässä on melko korkea.

Maaleja ei sovi odottaa kovinkaan paljon, sillä peli on varmasti tarkkaa, ja jäähyjä ei ole syytä odottaa kovinkaan paljon tulevaksi. Varovainen ja hieman jopa tylsä ottelu ei olisi yllätys, tasapeli tai jomman kumman joukkueen 2-1 – tai 3-1 -voitot ovat todennäköisimpiä tuloksia.

Tähän peilautuen alle 4,5 maalista tarjotut kertoimet kelpaavat peleihin. Vetosi siis osuu, mikäli ottelussa nähdään yhteensä alle 4,5 maalia. Tämän alle mahtuu kaikki todennäköisimmät lopputulokset: 2-1, 3-1, 2-2, 1-2, 1-3, 1-1.

Vedonlyöntivihje: Alle 4,5 maalia (1,75)

Parhaat kertoimet (1,75) kohteelle tarjoaa tällä hetkellä Unibet ja WilliamHill. Kotimainen Veikkaus tarjoaa kohteeseen kertoimen 1,70.