AFCON: Senegal – Guinea

Afrikan mestaruusturnaus jatkuu, kun perjantain ensimmäisessä ottelussa kohtaavat Senegal ja Guinea.

Toista kierrosta viedään Afrikan mestaruusturnauksessa. Turnaus on alkanut jokseenkin odotetusti ja enteilemämme vähämaalisuus on näkynyt hyvinkin selkeästi ensimmäisillä kierroksilla.

Turnauksessa on pelattu 14 ottelua ja tehty yhteensä 18 maalia. Näistä maaleista jopa viisi tehtiin Kamerunin ja Etiopian välisessä ottelussa. Afrikan mestaruusturnaus on perinteisesti aina ollut vähämaalinen turnaus ja vuosikymmenien aikana maalimäärät ovat vain vähentyneet ja niin näyttää käyvän tälläkin kertaa.

Yhden maalin pelejä

Molempien Senegalin ja Guinean ensimmäiset ottelut päättyivät maiden 1-0 voittoihin. Joukkueet ovat siis tasapisteissä B-lohkossa ja tuleva ottelu sanelee käytännössä melko varmasti lohkovoittajan. Senegal päihitti avausottelussa Zimbabwen ja heillä on Guinean jälkeen vastassa enää Malawi, joka on heikko joukkue.

Senegal on yksi koko kisojen suurin suosikki ja lähtee tähänkin otteluun reippaana suosikkina. Guinea ei missään nimessä ole huono joukkue, mutta ei lukeudu turnauksen kärkijoukkueisiin.

Vaikka Senegal on 1×2-vedoissa markkina kertoo Senegalin olevan n. 57% suosikki voittamaan ottelun, emme silti pidä ottelun maaliodottamaa kovinkaan suurena ja kenties Senegalin kerrointa hieman korkeana. Turnauksen 14 pelatusta ottelusta 12:sta on tehty vain 0-1 maalia. Senegal voitti Zimbabwenkin vain lisäajan (90+7′) rankkarilla, vaikka muutoin hallitsi peliä suhteellisen selvästi. Ei siis ole läpihuutojuttu, että Senegal voittaa tai maaleja tehtäisiin. Lämpötila Kamerunissa on jälleen paahtava, joka laskee maaliodottamaa tässäkin ottelussa.

Kertoimet vielä kohtuulliset

Mitä pidemmälle turnaus etenee, sen alemmaksi yleiset maaliodottamat varmasti näiden tuloksien jatkuessa painuu. Sitä myötä myös kertoimet painuvat. Liian alas toki niiden painuessa alkaa olemaan fiksua lyödä overeita, sillä maaliodottamaa oikeasti kuitenkin on.

Tässä ottelussa saamme Guinean alle 0,5 maalille kuitenkin mielestämme kohtuullisen kertoimen. Guinea lukeutuu turnauksessa ylempään keskikastiin, mutta ei lukeudu kenties top 10 joukkueisiin. Maaliodottaman ollessa hyvin alhaalla, Senegalin puolustuksen ollessa erittäin laadukas ja heidän muutenkin ollessa suosikki, näemme pientä etua Guinean jäädessä maalittomaksi.

Pelivihje: Guinea alle 0,5 maalia (1,68)

Parhaan kertoimen kohteelle tällä hetkellä tarjoaa Coolbet.