NHL: Seattle Kraken – Colorado Avalanche

Colorado Avalanche kohtaa ensimmäistä kertaa uuden NHL-joukkueen Seattle Krakenin.

Colorado otti suvereenin voiton Vancouverista luvuin 2-4, kuten myös pelivihjeet.comilla vihjasimme. Colorado matkustaa himpun verran etelään rajan toiselle puolelle Seattleen, missä vastassa uusi joukkue Kraken.

Seattle Krakenin taival NHL:ssä ei ole lähtenyt yhtä ruusuisesti käyntiin, mitä esim. Las Vegasin heidän ensimmäisellä kaudellaan. Seattlella on nyt 16 ottelustaan neljä voittoa ja 12 tappiota. Sarjataulukossa joukkue on läntisen konferenssin toiseksi viimeisenä.

Seattlen pelivoima ei riitä tällä kaudella

Seattlelta ei varmasti odotettukaan kovin kummoista menestystä ensimmäisellä kaudella. Pelaajamateriaali on sen verran ”jämäpelaajista” koottu, että pelivoima ei riitä juurikaan haastamaan kovia joukkueita.

Seattlen pelaajabudjetti ei yllä palkkakaton ylärajoille ja on reilut 8 miljoonaa sen alle. Koko NHL:n mittapuulla pelaajabudjetti on kahdeksanneksi pienin.

Joukkue hakee vielä identiteettiään joitakin kausia varmasti. Seattle on iso urheilukaupunki, joka on kaivannut pääsarjatason joukkueita ja kiinnostus on jo ollut kovaa. Yleisökeskiarvot ovat yli 17 tuhannen, joka on NHL:n 13. korkein lukema. Kotietu on heillä normaalihkon suuruinen, mutta kasvanee vuosien varrella.

Runsasmaalisia pelejä

Seattle on ollut yksi runsasmaalisimmista joukkueista, tai ainakin heidän ottelunsa. Maaleja he ovat itse tehneet 16 otteluun 44, mutta omissa on soinut 58 kertaa. Seattlen otteluissa on tehty kolmanneksi eniten maaleja läntisessä konferenssissa, keskimäärin 6,4. Myös Coloradon peleissä on tehty 6,6 maalia, joten kaksi runsasmaalista joukkuetta kohtaavat.

Coloradon maalilla Darcy Kuemper on ollut hyvässä vireessä, mutta Seattlen maalilla suurimman osan otteluista pelannut Philip Grubauerilla on parantamisen varaa.

Seattlen erikoistilannepelaaminen kaipaa myös parannusta ja pian, sillä ylivoima-% on vain 12,5% joka on NHL:n kolmanneksi heikoin. Colorado on ollut tehokkaampi ylivoimalla 19,6%. Kausi on toki alussa, joten liian suurta painoarvoa ei tälle vielä kannata antaa.

Coloradon pelivoima liikaa

Colorado on varmasti innoissaan kohdatessaan Seattlen ensimmäistä kertaa. Perjantai-iltana yleisöä on varmasti ja tunnelma hallissa kova. Colorado on ansaitusti suosikki ja monet vedonlyöntiyhtiöt pitävät heitä 50% todennäköisyydellä voittajana varsinaisella peliajalla. Olemme hyvinkin samaa mieltä ja voisimme antaa jopa muutaman prosenttiyksikön isomman todennäköisyyden.

Seattle on viiden ottelun tappioputkessa ja tästä tulee luultavasti kuudes.

Pelivihje: Colorado Avalanche (2,00)

Parhaan kertoimen tälle kohteelle tarjoaa tällä hetkellä Coolbet.