EHT: Ruotsi – Tshekki

Euro Hockey Tour starttaa Linköpingissä Ruotsin ja Tshekin välisellä ottelulla.

Tshekki matkaa ruotsiin avaamaan keskiviikkona EHT-turnauksen. Ruotsi lähtee hyvin kotimaisella joukkueella tähän turnaukseen, kun vain muutama pelaaja on tuotu SHL:n ulkopuolelta.

Ruotsia on valmentanut viimeisen parin vuoden ajan Johan Garpenlöv, joka otti puikot käsiinsä kaudelle 2019-20. Hänen vetämänään joukkueen menestys ei kuitenkaan ole päätä huimannut, vaan ollut lähes päinvastaisesti Ruotsille poikkeuksellisen huonoa. Ruotsi tippui esimerkiksi viime kevään MM-kisoissa heti alkulohkossa, joka on Ruotsin tasoiselle jääkiekkomaalle katastrofi.

Avaako valmentajan lähtö mahdollisuuksia?

Garpenlöv on määrä jatkaa Ruotsin valmentajana vielä 2021-22 kauden ajan, eli ensi vuoden Olympialaiset sekä MM-kisat. On kuitenkin jo päätetty, että Garpenlöv ei tämän jälkeen enää jatka valmentajana.

Ruotsissa toiminta on hyvin hyvin ammattimaista, eikä tietenkään voi kyseenalaistaa valmennuksen motivaatiota tai taistelutahtoa ja halua menestyä, mutta huonojen tulosten vieläkin kasautuessa voi olla hyvin vaikeita aikoja edessä Garpenlövillä ja Ruotsilla. Psykologisesti jo tehty päätös jättää valmentajapesti voi vaikuttaa päätöksentekoon, johtamiseen yms. vielä tässä turnauksessa ja tulevissa arvokisoissa.

Tshekin joukkue kestää vertailun

Tshekin joukkue koostuu myös hyvin pitkälti kotimaisista pelaajista, mutta mukana on myös kuusi Liigassa pelaavaa nimeä. Joukkueesta löytyy myös Frölundan Michael Spacek, joka on ollut erinomaisessa viressää Ruotsin Liigassa. 20 otteluun on syntynyt tehto 5+15 ja joukkue on vankasti sarjan kärjessä.

Ruotsilla taas on mukana mm. neljä Färjestadin hyökkäjää, jotka hieman nostattavat kulmakarvoja. Myös Sveitsin Liigasta tuodut Henrik Tömmernes, Carl Klingberg ja Anton Lander edustavat joukkueen kokenutta kaartia ja ovat jo 30-vuotiaita. EHT voi heille olla jo hieman pakkopullaa ja kovin motivaatio näihin peleihin syöty vuosien varrella.

Tshekin joukkue kestää hyvin vertailun Ruotsiin mielestämme. Vedonlyöntimarkkina on asettanut Ruotsin suosikiksi, jota se varmaan juuri ja juuri on kotikentällä. Yleisöryntäystä Linköpingissä tuskin on aivan tuvan täydeltä keskiviikkona, mutta maajoukkueen kannatus on aina Ruotsissa kova. Vedonlyöntimarkkina on mielestämme kuitenkin yliarvioinut Ruotsia ja ottelussa saa hyviä kertoimia Tshekin puolelta. Lähdemme hakemaan jopa Tshekin suoraa voittoa.

Pelivihje: Tshekki (3,55)

Parhaan kertoimen kohteelle tällä hetkellä tarjoaa Coolbet.