CHL: Rouen – Tappara

Tappara hakee jatkopaikkaa Ranskasta, kun toiseen osaotteluun lähdetään Rouenia vastaan tilanteessa 3-3.

Moni ei olisi uskonut, että ranskalainen joukkue jatkaa CHL:ssä näin pitkälle. Rouen pelaa kolmatta kertaa CHL:ssä ja tämä on heidän paras sijoituksensa mihin he ovat yltäneet. Edellisen kerran Rouen pääsi jatkoon kaudella 2018-19, mutta tippui ensimmäisellä pudotuspelikierroksella juurikin samaiselle Salzburgille, jonka he tänä vuonna voitti ensimmäisellä kierroksella.

Rouen on pelannut pelivoimaansa nähden hyvin, joskin heidän alkulohkonsa oli kenties heikkotasoisin kaikista, mutta mitään ei voi ottaa pois ranskalaisilta.

Ensimmäinen osaottelu tasan

Edellinen kohtaaminen pelattiin uudella Nokia-areenalla ja Rouen oli tuloksen osalta onnekas. Tappara hallitsi ja loi hyviä paikkoja runsain mitoin. Laukaukset menivät Tapparalle jopa 42-12, mutta tulos silti 3-3.

Rouen puolusti aktiivisesti ja uhrautuvasti ja blokkasi ison osan Tapparan laukauksia ja maalilla Pintaric pelasi huippupelin. Tappara teki kaksi maalia ylivoimalla, joka tietää hyvää tamperelaisille toiseen otteluun, kun itseluottamus erikoistilanteisiin pitäisi olla kunnossa.

Kotietu Rouenilla

Rouen on CHL:ssä ollut vakuuttava kotikentällä. Alkulohkossa kolmesta kotiottelusta tuli kaksi voittoa ja ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Salzburg kaatui myös vakuuttavasti 3-0.

Kotietu on selvä ja luultavasti Tappara houkuttelee myös katsojia halliin keskiverto-ottelua enemmän. Pelivoimaero on kuitenkin selvä Tapparan eduksi. Tappara on parantanut peliään tasaisesti niin Liigassa kuin CHL:ssä koko kauden ja on selvää, että ranskalaiset eivät todelliselta tasoltaan ole yhtä hyvä joukkue kuin Tappara.

Tapparan vahvuutena on pelata selkä seinää vasten ja kyky venyä tiukassa paikassa. Ensimmäinen ottelu oli varmasti pettymys ja ellei pelissä tapahdu mitään hyvin kummallista, pitäisi Tapparan perussuorituksella kammeta itsensä jatkoon tästä ottelusta. Tapparalla on lisäksi allaan hyvät voitot Liigassa SaiPasta sekä Kärpistä.

Tappara suuri suosikki

Tapparan pystyy näkemään monelta kannalta suosikkina ja niin pitääkin. Ongelma muodostuu kuitenkin myös tästä, sillä kertoimet ovat melko alhaiset pelata suoraan Tapparaa. Tamperelaisten brändi on suuri Euroopassa ja odotukset menestykselle kovat, kun taas Rouen on tylsä ranskalainen ja nimetön joukkue, joka ei kerää niin paljoa pelivaihtoa.

Vaikka aiemmin mainitsemista syistä Tappara olisikin suosikki ja todennäköinen voittaja, emme kuitenkaan suoraan voi ohittaa kaikkia Rouenin aiempia esityksiä ja kotietua tulevaan otteluun. Mielestämme parhaat kertoimet löytyvätkin otteluun siltä puolelta, että Rouen pystynee pitämään ottelun jokseenkin tiukkana.

Kummallakaan ei ole tarvetta pakosti tehdä paljon maaleja, kun otteluun lähdetään tasatilanteessa. Pelkkä voitto riittää ja oman maalin puhtaana pitäminen on yhtä tärkeää kuin itse maalien tekeminen. Tappara pelannee hyvin aggressiivisesti ja tiiviisti jättäen jälleen Rouenin pois parhailta maalipaikoilta ja laukauksilta. Näemme parhaaksi pelikohteeksi alle 5,5 maalia, mille saa kohtuullista kerrointa ja pidämme ottelua huomattavasti enemmän vähämaalisena kuin runsasmaalisena.

Pelivihje: Alle 5,5 maalia (1,77)

Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa William Hill.