NBA: Phoenix Suns – Portland Trail Blazers

Portlandilla edessä toinen peräkkäin peli vieraskentällä. Näkyykö rasitustaso kentällä Phoenixissä?

Phoenix Suns on kovassa lennossa koripallon NBA:ssa. Joukkue on viiden ottelun voittoputkessa ja noussut samalla läntisen konferenssin neljänneksi. Viime kaudella joukkue otti ison harppauksen eteenpäin ja eteni jopa finaaleihin saakka. Tällä kaudella odotukset ovat jälleen kovat.

Nyt joukkue kohtaa toisen kerran tällä kaudella Portland Trail Blazersin. Ensimmäinen kohtaaminen oli kauden alussa, jolloin Portland vei voiton isoin lukemin 134-105. Tuossa ottelussa Portland pystyi hyvin hiljentämään mm. Chris Paulin, joka heitti vain 2 pistettä ja toimien lähinnä syöttökoneena.

Phoenix tilastojen valossa houkutteleva

Phoenixin heittoprosentti on koko liigan toiseksi paras tällä hetkellä, kun Portlandilla se on 16. Portland on ollut hitusen parempi kolmosen kaaren takaa, mutta ero on 1,6%. Phoenix on pääsyt heittämään juuri yli 2 vapaaheittoa enemmän keskimäärin kuin Portland.

Se mistä pidämme erityisesti Phoenixissa, on heidän kykynsä syöttää ja löytää avoimia pelaajia. Phoenix Suns on kerännyt tähän mennessä kolmanneksi eniten koriin johtaneita syöttöjä, kun Portland on riippuvainen hieman enemmän yksilöistä, keräten 13. eniten syöttöjä. Syötöt kertovat pelityylistä, kollektiivisesta joukkuepelistä ja epäitsekkyydestä ja suoranaisesta kyvystä löytää avoimia pelaajia jotka pystyvät viimeistelemään.

Tämä on myös tutkimusten valossa hyvä indikaattori koripallon vedonlyönnissä, joten Phoenix on lähtökohtaisesti vähemmän huono pelikohde.

Portland back to back ottelussa

Portland pelasi eilen tiukan ottelun Los Angelesissa Clippersiä vastaan. Tuloksena oli tappio 117-109 ja kaikki avainpelaajat pelasivat isoja minuutteja.

Damian Lillard kellotti lähes 39 minuuttia, CJ McCollum lähes 34 minuuttia, Robert Covington lähes 39 minuuttia ja myös Norman Powell yli 32 minuuttia.

Perinteisesti peräkkäinen peli antaa tasoitusvedonlyönnissä n. 2 pisteen edun toiselle joukkueelle. Tämän lisäksi Phoenixilla on normaali kotietu sekä pieni etu yleisessä pelivoimassa. Lisäksi, kun katsomme joukkueiden pelitempoa, on tässä ottelussa suurempi riski rasitustasolle näkyä ottelun loppuvaiheessa.

Phoenix pelaa koko NBA:n kolmanneksi kovimmalla temmolla ja he tykkäävät juosta ja liikuttaa palloa nopeasti. Myös Portland pelaa kovalla temmolla ja heidän temponsa onkin ollut liigan 11. nopeinta. Eilen pelattu peli Clippersiä vastaan oli myös kovatempoinen, sillä Clippers pelaa NBA:n 7. nopeinta koripalloa.

Isot minuutit avaipelaajille eilen kovatempoisessa ottelussa ja heti perään matkustus toiseen kaupunkiin ja vastassa hyvävireinen ja kovalla temmolla pelaava Phoenix, niin etu on mielestämme hieman jopa korostunut Phoenixin puolelle.

Pelivihje: Phoenix Suns -6 (1,92)

Parhaan kertoimen tälle kohteelle tarjoaa tällä hetkellä Coolbet.