NBA: Philadelphia 76ers – Orlando Magic

Orlando Magic taivaltaa vaikeuksien tiellä. Heikko joukkue kärsii loukkaantumisista ja on voittanut vain yhden ottelun viimeisestä kymmenestä.

Orlando Magic teki isoja liikkeitä ennen kautta treidaamalla isoja pelaajia heidän organisaatiostaan muualle. Pitkään Orlandoa kantaneet Aaron Gordon, Nikola Vucevic sekä Evan Fournier saivat lähteä. Kolmikko oli vuosien ja vuosien ajan joukkueen runko, mutta se on nyt laitettu uusiksi.

Ainakaan tällä kaudella menestystä ei näiden pohjalta vielä ole tulossa. Suurimpia nimiä joukkueessa ovat nyt nuoret pelaajat, kuten Mo Bamba,Wendell Carter Jr, Jonathan Isaac ja Markelle Fultz.

Loukkaantumiset riesana

Joukkueessa on potentiaalisia nuoria, jonka lisäksi joitakin veteraaneja. Pelivoima ja materiaali ovat kuitenkin erittäin rajalliset tällä kaudella. Joukkueen kokonaisbudjetti on melko alhainen ja suurin palkka menee tällä kaudella Gary Harrisille (who?) 20 miljoonaa kaudesta. Odotettavissa on isojakin liikkeitä ensi kaudelle Orlandolta.

Tämä kausi ei ole mennyt putkeen, vaikka nuorista pelaajista jotain voisikin saada irti. Loukkaantuneiden lista on pitkä ja siellä ovat mm. paras pistemies Cole Anthony, Michael Carter-Williams, Markelle Fultz, Jonathan Isaac ja Etwaun Moore sekä Mo Bamba. Ei ihme, että joukkue rämpii pelistä toiseen ja voittoja on vain neljä 21:stä ottelusta.

Philadelphia hakee vielä itseään

Sixersiä varjostaa harmillisesti Ben Simmonsin tilanne ja hänen kiukuttelunsa. Asia ei ratkea ennen treidien avautumista jollon hänet kenties saadaan muualle. Simmons ei ole pelannut peliäkään eikä halua pelata sixersissä.

Philadelphia on voittanut puolet peleistään ja ollut varsinkin hyökkäyspäässä kohtuullinen. Kolmoset ovat uponneet liigan 7. parhaalla prosentilla ja yleinen heittoprosentti liigan 8. Reboundit ovat kuitenkin ongelma, missä Philadelphia on NBA:n viimeisenä. Tähän toki vaikuttaa vahvasti Philadelphian hidas pelityyli, missä heittotilanteita ei tule yhtä paljon kuin muilla joukkueilla. Philadelphian tempo on hitain kaikista joukkueista nyt Doc Riversin valmennuksessa.

Joukkue tulee parantamaan näkemyksemme mukaan, heti kun tilanne organisaatiossa selkeytyy ja turhista häiriötekijöistä päästään kokonaan irti. Joukkue kuitenkin suorittaa tällä hetkellä kohtuullisesti ja on syytä pitää heitä suurena suosikkina haavoittunutta Orlandoa vastaan.

Kuinka suuri suosikki Philadelphia on?

Orlandon heitoista lähes puolet on kolmen pisteen heittoja, joka on paljon. Heillä on vaikeuksia korin alla ja he sallivat itse vastustajien heittää paljon kolmen pisteen heittoja sekä vapaaheittoviivalta. Orlandoa vastaan keskimäärin vastustajat napsivat myös hyökkäyspään levypalloja runsaasti, joka ei ole hyvä merkki.

Orlandon tilastot ja profiili ei mairittele. Kysymys onkin vain nyt siitä, kuinka iso suosikki vedonlyöntiä ajatellen Philadelphian kuuluu olla. Tasoero on hyvin selkeä, dominanssi korin alla Joel Embiidin eduksi on valtava ja peli pelataan Philadelphiassa. Orlando pelaa myös kolmannen pelin neljän päivän sisään, joskin välipäivän jälkeen tulevat tähän peliin.

Markkina on asettanut tasoituslinjan n. 16 pisteeseen, joka on paljon. Orlandon on hävinnyt pelejä rumin lukemin ja ollut vedonlyönnissäkin linjaa vastaan surkea. Orlando on ”coverannut” tasoituslinjan vain 38,1% otteluistaan, joten markkina on yliarvioinut joukkuetta. Vaikka isot tasoituspisteet on keskimäärin altavastaajan etu, olemme silti Orlandoa vastaan, kun match-up etu, kotietu ja rasitusetu ovat tänään Philadelphialle.

Pelivihje: Philadelphia 76ers -16 (1,98)

Parhaan kertoimen tälle kohteelle tarjoaa tällä hetkellä Unibet.