Superpesis: Pesäkarhut – Kirittäret – Romahtaako Porin unelma jälleen kerran?

Jyväskylän Kirittäret ja Porin Pesäkarhut kohtaavat naisten Superpesiksen neljännessä finaalissa. Romahtaako Porin unelma jälleen kerran?

Kirittäret on poikkeuksellisen kova pesäpallojoukkue. Seura on voittanut naisten Suomenmestaruuden 2000-luvun puolella mestaruuden 11 kertaa: 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2016, 2018, 2019, 2020.

Hopealla Kirittäret on ollut seuraavina vuosina: 2001, 2002, 2004, 2011, 2012, 2014, 2015. Yhteensä seura on siis ollut 20 edellisen kauden aikana finaaleissa 18 kertaa, joista se on voittanut 11.

Porin Pesäkarhut on myös menestynyt hyvin, mutta mestaruudet ovat jääneet puuttumaan. Seura on ollut 2000-luvulla finaaleissa yhteensä seitsemän kertaa ja pronssilla peräti 10 kertaa, mutta mestaruus on tullut vain kerran.

Ja kukapa olikaan tuolloin 2002 Porin mestaruusvuonna Pesäkarhujen pelinjohtajana? Noh, Kirittärien pitkäaikainen pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljanen.

Pesäkarhut henkisen seinän edessä

Menneet vuodet eivät heijastele tähän vuoteen, mutta fakta on, että Kirittäret ovat tottuneet pelaamaan finaaleissa ja voittamaan ne. Pesäkarhut ovat tottuneet häviämään tiukkoja välierä- ja finaalisarjoja.

Kirittärien sitkeys on ainutlaatuista. Tämän joukkue osoitti edellisottelussa kampeamalla voiton tiukassa paikassa, mutta myös välieräsarjassa kun se kaatoi Mansen 3-2, vaikka oli ottelusarjassa jo tappiolla 0-2.

Paineita on molemmilla joukkueilla, mutta tällaisessa tilanteessa Kirittärillä on enemmän kokemusta, kuinka se on kääntänyt nämä tilanteet voitokseen.

Viikon pelitauko Kirittärien etu

Viikon pelitauko on eittämättä Kirittärien etu, siitä ei nyt pääse mihinkään.

Kirittärillä on enemmän taktista osaamista ja parempi valmennusryhmä, joka osaa taikoa viikon aikana jälleen uusia ominaisuuksia peliinsä.

Kirittäret on kärsinyt loukkaantumisista, joten nyt se sai taas viikon lisää lepoaikaa tärkeimmille pelaajilleen.

Kirittäret voitti edellisottelun. Se on saanut viikon mehustella voittoaan ja luoda lisää taistelutahtoa seuraavaan peliin. Sen sijaan Pori on joutunut käsittelemään pettymystään.

Vierasvoittoa kupongille

Porilla on kotietu loppuunmyydyllä Erku-areenalla. Mutta muut seikat sitten puoltavatkin vieraita.

Ennakkoon juoksuodottama on todella matala, sillä molempien ulkopeli on ollut terästä. Tämän vuoksi tasapelin riski hieman laskee, koska jompi kumpi jaksoista voi hyvin päätyä tasan.

Näillä perusteilla Kirittärien suora voitto lähtee lapulle.

Lue myös pelivihje miesten finaaliin KPL – Manse PP >>

Pelivihje: 1×2: Kirittäret 2,68

Parhaan kertoimen kohteeseen tarjoaa kotimainen peliyhtiö Veikkaus.