Valioliiga: Norwich – Watford – Kahden huonon kamppailu

Valioliigan kenties kahden heikoimman joukkueen ottelu nähdään lauantaina

Valioliigan viides kierros pelataan tällä viikolla. Suomalaisittain suurennuslasin alla on jälleen Norwich ja Teemu Pukin otteet. Kanarianlinnut kohtaavat kotikentällään Watfordin.

Ennen kautta jo voitiin melkoisella itsevarmuudella sanoa, että nämä kaksi joukkuetta ainakin kuuluvat sarjan huonoimpiin joukkueisiin, ellei jopa ole kaksi huonointa. Norwichin kausi on alkanut neljällä tappiolla, joskin selkeästi tasokkaampia joukkueita vastaan, kuten Liverpool, Manchester City, Leicester ja Arsenal. Näistä kuka tahansa olisikin odottanut Norwichin tappioita ja heidän oikea tasonsa mitataan Watfordin tapaisia joukkueita vastaan.

Watford jopa hienoisesti ylisuorittanut

Watford tulee olemaan viimeisen viiden joukkueen sakissa isolla varmuudella kauden päätyttyessä, kysymys onkin, pysyykö Watford sarjassa vai ei. Meidän veikkauksemme olisi, että ei pysy. Watfordilla on neljän ottelun jälkeen kasassa yksi voitto, jonka he nappasivat ensimmäisellä kierroksella Aston Villasta lukemin 3-2. Tämän jälkeen on tullut lunta tupaan Brightonilta, Tottenhamilta ja Wolvesilta.

Viimeiseen kolmeen otteluun Watford ei ole pystynyt tekemään maalia, eikä luomaan merkittävästi edes maalipaikkoja. Kauden ainoat kolme maalia syntyi ensimmäisessä ottelussa, mutta ns. expected goalsia, eli maaliodottamaa on joukkue kerännyt kaikissa otteluissa yhteensä vain n. 2,5 maalia.

Tämä on teoreettinen maaliodottama joka lasketaan maalipaikkojen laadun ja laukausten määrän mukaan. Mitä parempaan maalipaikkaan joukkue pääsee, sitä enemmän maaliodottamaa kertyy. Watford on jopa ylittänyt maaliodottamansa vain tuon ensimmäisen ottelun onnistumisten seurauksena ja sarjapisteissä joukkue on siis ylisuorittanut, vaikka onkin jäänyt nollille viimeiseen kolmeen otteluun.

Norwich suosikki, mutta kummalla etua vedonlyönnissä?

Myöskään Norwich ei ole maaliodottamalla tai toteutuneilla maaleilla juhlinut. Ainoa osuma neljään peliin on Teemu Pukin laukoma rankkariosuma Leicester-ottelussa. Maaliodottamaa joukkue on kerännyt hieman Watfordia enemmän yhteensä n. 3,5 maalia. Toteutuneissa maaleissa siis alkukausi on mennyt vaisusti, mutta niin odotettiinkin kovia joukkueita vastaan. Kotiedun myötä Norwich on ansaittu suosikki ja maalipaikkoja varmasti tullaan näkemään enemmän tässä ottelussa, kun vastustajan puolustus on selkeästi heikompi.

Sama pätee kuitenkin Watfordiin ja tässä pelissä heilläkin on mahdollisuus maalipaikkoihin. Norwich on tiivistänyt peliään tälle kaudelle eikä ole niin riippuvainen enää vastaiskuista ja erikoistilanteista, mutta ei heidän puolustus ole millään mittarilla kovinkaan hyvä Valioliigan tasoisessa sarjassa.

Uskomme siis maalipaikkoja riittävän puolin ja toisin ja kun säätiedotus näyttää kuivaa keliä, nähdään illan aikana useampi maali. Joukkueet eivät tule tekemään runsaasti maaleja tällä kaudella ja huonot maaliodottamat ja laukausmäärät ovat jo menneet hieman kertoimiin jopa liikaa. Pelaamme yli 2,5 maalia, kun kerroin on jopa reilusti yli kahden.

Pelivihje: Yli 2,5 maalia (2,16)

Parhaan kertoimen (2,16) kohteelle tarjoaa tällä hetkellä Betsafe, Nordicbet ja Betsson. Kotimainen Veikkaus tarjoaa kohteeseen kertoimen 1,88.