NBA 2021-22: New York Knicks kausiveto

NBA kausi 2021-22 pelataan normaalin aikataulun mukaisesti korona-ajan jälkeen. Toki korona vielä vaikuttaa, esimerkiksi rokotevaatimusten ja muiden seikkojen ohella, mutta otteluohjelma on tälle kaudelle lähdettäessä normaali.

Kausivedoista jännitystä koko kaudeksi

Kaudesta 2021-22 tulee varsin mielenkiintoinen. Joukkueissa on tapahtunut monia muutoksia, voimasuhteet ovat jälleen kerran heilahtaneet ja mielenkiintoa riittää kylliksi. Ennen kautta NBA:n seuraajille kausivedot ovat yksi hyvä tapa tehdä tuottoa, mutta myös hakea lisäjännitystä koko kauden ajaksi. Yksi parhaista kausivedoista mielestämme liittyy New York Knicksiin.

Jatkuuko Knicksin onni myös tällä kaudella?

New York Knicks ylsi viime kaudella ensimmäistä kertaa playoffeihin melkein kymmenen vuoden tauon jälkeen. Joukkueen taival on ollut välillä jopa surkuhupaisaa, mutta koronakaudella joukkue onnistui ja ylsi jopa neljänneksi itäisessä konferenssissa.

Knicks nappasi 41 voittoa ja 31 tappiota, voittoprosentin ollen näin 56,9%. Knicks oli myös koko kauden vedonlyönnissä paras joukkue tasoituslinjaa vastaan ja tasoitusvedoissa toi voiton 61% ajasta. Knicksin otteluista pistelinjaa vastaan underiksi meni kuitenkin 57,9% otteluista, joka meinaa että Knicks pystyi kääntämään vähäpisteisiä ja tiukkoja otteluita edukseen runsain mitoin. Knicks teki viime kaudella viidenneksi vähiten pisteitä kaikista joukkueista.

Tämä oli jokseenkin hyvää viretilaa avainpelaajilta, mutta suureksi osaksi myös hyvää tuuria.

Knicksin heittovire ei tule jatkumaan

Knicks heitti kolmen pisteen heittoja älyttömällä 39,2% tarkkuudella viime kaudella, joka on hatunnoston arvoinen suoritus. Parhaita heittäjiä oli All Star-kauden pelannut Julius Randle, joka heitti 41,1% tarkkuudella, kun edellisellä kaudella tarkkuus oli 27,7%.

Knicks heitti aiemmalla kaudella 33,7% kolmosista sisään, joten parannus oli huikea lähes 6%. Pelaajisto ei sinänsä ollut merkittävästi parempi heittämään viime kaudella, mutta tietyillä pelaajilla oli hyvin kuuma käsi varsinkin otteluiden lopuilla millä joukkue sai käännettyä otteluita.

Tämä ei ole tavanomaista ja jokaiselle heitolle on aina todennäköisyys, millä se menee sisään. Knicks onnistui ylittämään nämä todennäköisyydet melko reilustikin ja varsinkin ratkaisevilla hetkillä otteluiden lopussa.

Tähän auttoi esimerkiksi monen stadionin rajoitetut yleisömäärät, jolloin kotietua ja painetta ratkaisuheitoissa ei ollut niin paljon. Pelivoimaltaan Knicks ei millään mittarilla ollut niin hyvä joukkue mitä tulokset antoivat ymmärtää, tähän lankaan ei kannata mennä tällä kaudella.

Hyödynnä markkinan ylireaktio

Tulevalle kaudelle pidämme hyvin fiksuna peli-ideana sitä, että pelaa yksittäisissä otteluissa Knicksiä vastaan, mutta myös kausivedoista löytyy hyviä kohteita heitä vastaan.

New York on urheiluhullu kaupunki ja jenkit ”Nykissä” rakastavat, kun oma joukkue menestyy. Garden on täpötäysi kun joukkue pärjää ja he ovat herkästi joukkueensa takana. Kuitenkin silloin, kun joukkue ei menesty, käy ovet toiseen suuntaan vilkkaasti ja kritiikki faneilta ja mediasta on valtavaa. Jos Knicks ei saa hyvää alkua kaudelle, tulee ulkoinen paine lisääntymään varmasti hirveällä mitalla.

Odotukset ovat korkealla, mutta mielestämme jopa liian korkealla. Knicks on saanut muutamia hyviä pelaajia, kuten Kemba Walkerin ja Evan Fournierin, mutta he eivät vielä tee heistä mielestämme playoffs joukkuetta idässä.

Hirveän ylisuorittamisen jälkeen ja hypen aikaansaamat odotukset tälle kaudelle avaavatkin mahdollisuuden pelata heitä vastaan hyvillä kertoimilla.

New Yorkin joukkueet keräävätä usein hyvin paljon fanirahaa vedonlyönnissä, joka vaikuttaa markkinaan. Knicks on myös maailmalla tunnettu brändijoukkue hieman Manchester Unitedin tavoin ja kun heillä nyt on hieman menestystä takana, tämä tulee näkymään pienenä vääristymänä myös markkinassa.

Knicks ei pääse playoffeihin

Knicksin rosteri on hyvin keskinkertainen. Valmentaja Tom Thibodeau on kelpo valmentaja, joskin hyvin puolustus orientoitunut.

Knicksin heittovalinnat tulevat varmasti jatkumaan hieman keskimääräistä laaduttomampina ja heittoprosentit tulevat palaamaan lähelle oikeaa ja todellista tasoa. Emme tule näkemään Knicksin lähes 40% kolmosen heittämistä.

Loukkaantumiset myös joillekin kärkipelaajista, kuten Randlelle tekevät kauhean loven joukkueeseen ja vaikutus tulee olemaan suuri. Sentteriosasto on myös melko ohut, joka on hyvin tärkeä puolustusorientoituneelle joukkueelle.

Pidämme hyvänä kausivetona, ettei Knicks pääse playoffeihin, kun odotukset ovat tällä hetkellä mielettömästi liian korkealla.

Pelivihje: New York Knicks ei pääse playoffeihin (2,50)

Parhaimman kertoimen tällä hetkellä kohteelle tarjoaa Coolbet.