NBA: New York Knicks – Boston Celtics

NBA pyörähtää toden teolla käyntiin isolla kierroksella. Itärannikolla toisensa kohtaa Madison Square Gardenissa Knicks ja Celtics.

New York Knicks eteni viime kauden päätteeksi jopa neljänneltä sijalta playoffeihin, ensimmäisen kerran lähes kymmeneen vuoteen. Joukkue pelasi ajoittain hyvin, mutta oli myös hyvin onnekas. Knicks onnistui varsinkin pelin loppupuolella kolmosissaan erinomaisesti ja pystyi kääntämään pelejä.

Ennakoimme jo hieman Knicksin tämän kauden mahdollisuuksia kausiveto-vihjeessämme täällä: Knicks kausiveto 2021-22

Celticsistä Knicksiin

Knicks sai hankittua muutamia kohtuullisia pelaajia täksi kaudeksi. Mielenkiintoa on heti ensimmäiseen peliin, sillä tärkeimmät hankinnat Kemba Walker ja Evan Fournier siirtyivätkin juuri Boston Celticsistä.

Nämä miehet tuovat paljon kokemusta ja varsinkin voimaa hyökkäyspäähän.

Celtics yksi nuorimmista joukkueista

Boston Celtics on hyvä joukkue, josta löytyy pelivoimaa. Joukkue on rakennettu Jayson Tatumin ja Jaylen Brownin ympärille. Joukkueessa on kuitenkin avaavana centerinä jo 35-vuotias Al Horford, joka on hyvä pelaaja, mutta ikä alkaa näkyä ja pitkän kauden aikana hänestä ei saada parasta irti. Häntä tuskin kuormitetaan runkosarjan aikana hirveästi, jotta hän potentiaalisesti playoffeissa olisi parhaimmillaan. Mutta, Horford onkin joukkueen ainut yli 30-vuotias pelaaja, joten Celtics on tälle kaudelle hyvin nuorella joukkueella liikenteessä. Jopa 10 pelaajaa rosterissa on alle 25-vuotiaita.

Celticsillä vaihtui myös päävalmentaja, kun huippuvalmentaja Brad Stevens siirtyi GM:n tehtäviin. Paikkaamaan tulee nyt ensimmäistä kauttaan päävalmentajana aloittava Ime Udoka. Hän on ollut NBA:ssa apuvalmentajana kolmessa eri seurassa yhteensä 11 vuoden ajan, mutta päävalmentajuus on täysin uusi juttu.

Vaikka Celticsissä on tehty paljon muutoksia, voi olla että joukkue tulee signaamaan kauden aikana jonkun isomman nimen vielä riveihinsä kevättä kohden.

Peli-idea otteluun

Emme yksinkertaisesti pidä Knicksistä tälle kaudelle. Heillä on joitakin kovia pelaajia, kuten varsinkin huippukauden viime kaudella pelannut Julius Randle, mutta joukkuepelissä on paljon sellaista joista ei voi pitää. Lisäksi pidämme heitä onnekkaina että he saavuttivat playoffit viime kaudella.

Kuitenkin, Celtics on niin nuorella joukkueella liikkeellä, joskin avausviisikko on kokenut ja kova, emme lähde suin päin Knicksin ensimmäiseen kotiotteluun pelaamaan heitä vastaan. Sen sijaan luotammekin juuri Julius Randleen.

Vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat Julius Randlen tuplatuplalle* reilusti yli 2 kerrointa, jota pidämme hyvänä pelikohteena. Randle on ollut kovassa iskussa jo pre-seasonilla, vaikka näitä pelejä ei kauheasti kannata vilkuilla. Tuplatuplia on kuitenkin heilunut jo useampia ja viime kauden keskiarvot olivat myös 24,1 pistettä ja 10,2 levypalloa per ottelu. Randle siis paukutti keskimäärin tuplatuplaa joka peliin viime kaudella.

*Tuplatupla: Pelaaja tilastoi kaksinumeroisen luvun kahteen eri tilastoon, kuten pisteet ja levypallot

Hyökkäysvoimaa heiltäriittää, joten emme ole aivan varmoja, tuleeko hän tällä kaudella aivan näin paljoa tekemään pisteitä, mutta levypalloissa hänen rooli on iso.

Pelivihje: Julius Randle tuplatupla (2,30)

Parhaan kertoimen kohteelle tällä hetkellä tarjoaa Bet365.