NBA: Milwaukee Bucks – Brooklyn Nets

NBA kausi starttaa, kun mestarijoukkue Milwaukee Bucks saa vieraakseen Brooklyn Netsin. Mielenkiintoa riittää heti alusta saakka.

Nets hyvä mutta haavoittuvainen

Brooklyn Nets käänsi hurjalla tavalla kelkkansa lukuisten huonojen vuosien jälkeen, kun he saivat signattua tukun isoja nimiä. Kyrie Irving, James Harden ja Kevin Durant ovat hurja kolmikko kenen varassa joukkue lepää.

Tälle kaudelle kuitenkin joukkueessa ei ole ideaalit lähtökohdat, sillä kuten moni tietää, Kyrie Irving on kieltäytynyt koronarokotteesta ja ei näin ollen pelaa yhtäkään ottelua tai harjoittele joukkueen kanssa ennenkuin hän rokotteen ottaa. Virallisten sääntöjen mukaan hän saisi pelata vierasotteluita niissä halleissa missä rajoitukset ja rokotusvaatimukset ovat lievemmät, mutta Nets teki periaatepäätöksen, että Irving ei tule pelaamaan jos ei pysty olemaan mukana 100%.

Nets liikaa supertähtien varassa

Brooklynin tilanne on hieman liikaa heidän muutaman supertähtiensä varassa. Loukkaantuminen yhdellekin, tai poissaolo nyt Kyrie Irvingin kaltaiselle pelaajalle on iso iso menetys. Palkkasummasta myös järkyttävän suuri osa menee näille muutamalle nimelle.

Nets on saanut palkattua riveihinsä alhaisilla summilla isoja veteraanipelaajia, kuten LaMarcus Aldridgen, Patty Millsin, Blake Griffinin ja Paul Millsapin Kolmelle pelaajalle kuitenkin menee yli 120 miljoonaa dollari per kausi. Vain yhdelle pelaajlle, Joe Harrisille maksetaan yli 10 miljoonaa (17MUSD), kaikille muille alle 6 miljoonaa.

Alkukaudesta kun rosteri on ehjä, on Nets vahva mutta kauden edetessä Netsille voi odottaa vaikeita aikoja.

Milwaukee tasaisen laadukas

Milwaukeen tähtipelaajat puhuivat viime kauden päätteeksi heti, kuinka he haluavat voittaa mestaruuden toisen kerran ja kuinka heidän pitää toistaa päättyneen kauden menestys. Milwaukeessa on muutamia tähtipelaajia, jotka myös syövät merkittävän osan palkoista, mutta joukkue on kuitenkin hyvin tasalaatuinen.

Pelivoimaltaan Milwaukee on hyvinkin sarjan kärkeä. Nets on sitä myös, mutta ilman Kyrie Irvingiä heidän pelivoima putoaa aivan sarjan kärjestä hieman alaspäin. Kotietu on todellinen ja meinaa NBA:ssa noin 3 pisteen etua tasoituspisteissä.

Merkittävä ero viime kaudella näiden joukkueiden välillä oli turnovereiden, eli pallonemenetysten määrä. Brooklyn Nets on hurja joukkue hyökkäyspäässä, mutta myös menetti palloja viidenneksi eniten. Milwaukee piti pallosta paremmin huolta ja menetti pallon 7. vähiten.

Nets pääsi paremmin vapaaheittoviivalle ja heitti 15% pisteistään vapareista. Milwaukee heittää lähes saman verran kolmosia mitä Nets, mutta Netsiltä on nyt Irving sekä Paull Millsap pois tästä ottelusta, joka vähentää näitä molempia osa-alueita.

Milwaukee pieni markkina

Milwaukee Bucks on siitä mielenkiintoinen ja herkullinen pelikohde, sillä Bucks ei ole megalomaaninen brändijoukkue ja Milwaukee ei ole kovinkaan iso talousalue. He keräävät kyllä peliä vedonlyönnissä paljon, mutta ei sillä lailla kuten New Yorkin tai Los Angelesin joukkueet isoilta talousalueilta.

Tämä näkyy siinä, että Milwaukeen kertoimet eivät karkaa niin paljoa kuin esimerkiksi Lakersin. Milwaukee peluuttaa myös melko tasaisesti koko rosteriaan ja he ovat parhaimmillaan playoffien tullessa. Ensimmäiseen otteluun olemme Milwaukeen kyydissä, sillä kotietu ja Netsin poissaolot mielestämme kallistavat pelivoiman kotijoukkueen puolelle.

Pelivihje: Milwaukee Bucks -1 (1,90)

Parhaan kertoimen kohteelle tällä hetkellä tarjoaa Coolbet.