Superpesis: Manse PP – KPL – Kumpi vie mestaruuden? Luvassa huima viides finaali

Huima pesäpallokausi päättyy parhaalla mahdollisella tavalla, kun Manse PP ja KPL ratkaisevat miesten pesäpallon Suomenmestaruuden ratkaisevassa viidennessä finaalissa.

Pesäpallon mittakaavassa valtavalla rahalla kasattu, tähtipelaajia vilisevä, Tampereen Manse PP ja loukkaantumisista koko pudotuspelit kärsinyt, siipirikko, ensimmäistä mestaruuttaan sitten vuoden 1976 hakeva Kouvolan Pallonlyöjät.

Lisätään vielä se, että Manse PP johti ottelusarjaa jo 2-0, mutta nyt nöyrtynyt kahdesti peräkkäin ja KPL on tasoittanut sarjan 2-2:een.

Kehno, kehnompi, finaalien sisäpeli

Molempien joukkueiden ulkopeli on ollut rautaista, mutta samalla täytyy sanoa, että eipä kummankaan ulkopeliä ihan liiaksi ole myöskään haastettu.

Olemme saaneet parin viikon aikana todistaa kenties kaikkien aikojen huonointa sisäpeliä Superpesiksen finaaleissa. Tähän voisi keksiä useampiakin syitä, kuten Kouvolan loukkaantumiset, loistavat ulkopelikoostumukset, pitkälle syksyyn venynyt ratkaisu (viileämpi sää) ja niin edespäin.

Totuus on kuitenkin myös se, että laatu on ollut heikompaa kuin aikoihin. Keskiosumia ei ole nähty, kentällemenot ovat heikkoja, etenemisvirheitä on nähty paljon ja kopinnostopaloja on viljelty aivan liikaa.

Paineet näkyvät nyt liiaksi puristamisena. Vapautunutta sisäpeliä ei olla nähty. Molempien pelinjohtajat ovat itse asiassa jopa yllättävänkin iloisesti hakeneet uusia tapoja hyökätä ja pelata raikasta peliä, mutta nämäkin vähäiset paikat on sitten hukattu heikoilla lyönneillä.

KPL hyökkäsi esimerkiksi eilen parikin kertaa yllätysmerkillä, molemmilla kerroin lyötiin pallo laittomaksi. Manse vei eilen rohkeasti takakärjestä palo alla, jonka jälkeen tilanne kuivui kopinnostopaloihin.

Mitä lääkkeeksi sisäpelille?

Poppakonsteja ei ole olemassa ja moni lääke on jo kokeiltu. Ennen kaikkea ratkaisut tulisi tulla tänään vapautuneesti, ei pakottaen.

Yksi pelillinen asia voisi kuitenkin olla reunoille lyöminen. Kumpikaan joukkue ei ole vielä hyökännyt merkatuilla, tai edes merkaamattomilla lyönneillä kovinkaan paljon luukkuihin tai pesänpäällisiin.

Ennen kaikkea Manselta odottaisin juuri tätä, sillä arsenaalia kyllä löytyy ennen kaikkea Henri Puputin, mutta myös Tuomas Jussilan, Juha Puhtimäen, Juuso Myllyniemen ja miksei myös Lauri Kivisen ja Juha Niemen voimin.

Pelivihje otteluun

Mansen joukkue on sisäpelissä paperilla valtavasti Kouvolaa edellä, kun miettii KPL:n loukkaantumisia. Vaikka ero on kuin yöllä ja päivällä, Manse ei pelaa sisäpeliään yhtään sen paremmin kuin KPL.

On mahdollista, että Mansen tähdet herää tähän ratkaisevaan viidenteen peliin, mutta mitään perustetta ei ole sille, että he heräisivät.

KPL on päässyt ottelussa henkisesti niskan päälle, eikä kotiedulle voi tällaisessa ottelussa antaa juuri mitään merkitystä. Lähtökohdat ovat ympäripyöreät, eikä kukaan oikein osaa sanoa, että mitä tällä kertaa tulee.

Tämän vuoksi KPL:n isohko kerroin otetaan paperille, mutta pidetään panostaso hyvin matalana.

Pelivihje: 1×2: Kouvola (4,30)

Parhaan kertoimen kohteeseen tarjoaa kotimainen rahapeliyhtiö Veikkaus.