Euroliiga: Maccabi Tel Aviv – Zalgiris Kaunas

Euroliigassa Liettuan ylpeys Zalgiris jatkaa vaikeaa alkukauttaan Israelissa.

Koripallon Euroliigaa on pelattu viiden kierroksen verran. Sarjataulukko alkaa hieman hahmottumaan, mutta on jokseenkin aikaista sanoa, kuka todella alisuorittaa ja ylisuorittaa ja kuka on ollut epäonninen. Varmaa on se, että Liettuan Zalgiris Kaunaksen alkukausi ei kuitenkaan ole ollut tuloksellisesti hyvä.

Zalgiris on hävinnyt kaikki viisi ensimmäistä otteluaan ja on sarjassa viimeisenä. Heitä ei tule kuitenkaan aliarvioida, sillä pelit ovat olleet tiukkoja ja laadukkaita joukkueita vastaan ja jokainen eurokorista seuraava tietää heidän historiansa ja kykynsä haastaa mikä tahansa Euroopan suurseura.

Loukkaantumiset riesana

Zalgiris matkaa tiistaina Israeliin, missä kohtaa Maccabi Tel Avivin. Maccabi on Israelin pääsarjan ehdottomia huippujoukkueita ja heidän kokoonpanonsa on hurja.

Zalgirikselta löytyy myös Liettuan maajoukkuemiehiä, mutta he joutuvat tähän peliin nyt ilman ranskalaista supervahvistustaan Joffrey Lauvergnea. Useamman vuoden ajan NBA:ssakin pelannut sentteri, jolta pituutta löytyy 211cm joutuu leikkauspöydälle olkapäävamman takia. Tämä on iso isku Zalgirikselle ja heikentää heidän korinaluspelaamistaan huolella. Avausviisikkoon on noussut tämän myötä Josh Nebo.

Kotietu merkittävä Euroliigassa

Kotiedun merkitys on Euroliigassa suuri. Euroliiga on yks haastavimpia liigoja pelata, sillä ottelutahti on kova, joukkueet pelaavat sekaisin Euroliigaa sekä kotimaan sarjoja ja matkustusmäärät ovat hurjia.

Zalgiris oli pari viikkoa sitten vieraskiertueella Euroliigassa, missä pelasivat ensin Serbiassa Crvena Zvezdaa vastaan ja yhden välipäivän jälkeen Kreikassa Olympiakosia vastaan. Tästä takaisin Liettuaan vieraspeliin kotimaan sarjaan, minkä jälkeen kaksi kotiottelua. Jälleen on kuitenkin edessä kahden ottelun vieraskiertue Euroliigassa Israelissa ja Turkissa.

Isot joukkueet ovat taloudellisesti usein suhteellisen vakaita ja heillä on olosuhteet ammattipelaajille kunnossa, mutta silti kova jatkuva matkustus syö terää parhailtakin pelaajilta. Euroliigassa tämä on väistämätöntä. Kaunasista myöskään ei voi lentää suoraan, joten joukkue matkaa aina bussilla ensin Vilnaan lentokentälle. Tel Aviviin lento kestää reilut 4 tuntia.

Maccabi kotivoittoon

Maccabi Tel Aviv pääsee vielä olemaan kotikentällä hetken aikaa, kun nyt vastassa on Kaunas ja parin päivän päästä Barcelona. Maccabi on ollut myös kotona jo viikon, joten heidän rasitustasonsa ei ole aivan yhtä korkealla. Myöskään loukkaantumiset eivät ole haitanneet joukkuetta.

Maccabi on heittänyt alkukauden hyvin ja joukkueen ykköspyssy Scottie Wilbekin on ollut yksi koko liigan parhaista pistemiehistä.

Tasoituslinja on vedonlyöntiyhtiöillä -8,5 jonka uskomme riittävän jopa Maccabille. Pelivoimassa on eroa, Lauvergnen puuttuminen tuo parin tasoituspisteen hyödyn ja kotietu Euroliigassa on jotakuinkin 4 tasoituspisteen arvoinen.

Pelivihje: Maccabi Tel Aviv -8,5 (1,95)

Parhaan kertoimen kohteelle tällä hetkellä tarjoaa Bet365.