Liiga: Lukko – HPK

Rauman Lukkoa on koitellut koronavirus ja joukkue on selkeästi heikentynyt tuleviin otteluihin. Ensimmäisenä koitoksena on piristynyt HPK.

Hiljattain Lukon CHL-ottelu Bolzanoa jouduttiin perumaan koronatartuntojen takia. Lukko ei ole tämän jälkeen pelannut ja taukoa on ollut kohta kaksi viikkoa. Useampi Liiga-ottelu peruttiin myös tämän takia ja vaikutukset näkyvät vieläkin. Joukkue on ollut karanteenissa koko tämän ajan, paitsi lauantaista eteenpäin harjoituksia on voitu pitää.

Heikolla kokoonpanolla liikkeellä

Lukko kohtaa HPK:n keskiviikkona hyvin värikkäällä kokoonpanolla. Joukkueessa on paljon vajausta korona seurauksena ja mukaan on nostettu nyt kaksi junioria alle 20-vuotiaiden joukkueesta sekä hommattu kaksi lainapelaajaa muualta.

KalPasta joukkueeseen on tuotu nopealla aikataululla puolustaja Roope Laavainen (23) sekä hyökkääjä Kasper Simontaival (19). Kyseessä on hyviä nuoria pelaajia, mutta uuteen joukkueeseen tällaisessa tilanteessa liittyminen ei varmasti ole helppoa.

Piristynyt HPK

Hämeenlinnalaiset ovat tällä hetkellä kenties Liigan kuumin joukkue. Joukkue on voittanut kahdeksan ottelua jo peräkkäin ja viimeisin temppu oli Tapparan kaataminen Hakametsän viimeisessä ottelussa 2-3.

Tappara hallitsi ottelua, mutta HPK:n maalilla Daniel Lebedeff pelasi huippuottelun ja HPK kesti useat alivoimat. Ennen Tappara-ottelua HPK kaatoi sarjakärki KooKoon 4-2, joten kovia päänahkoja on tullut.

Otollinen tilanne yleensä ”kriisijoukkueelle”

Yleisesti vedonlyönnissä massat pelaavat aina Lukkoa vastaan tämänkaltaisessa tilanteessa. Muistamme esim. Espoon Bluesin tilanne, kun tyhjennysmyynti alkoi seuran alkaessa mennä nurin ja seuraava peli oli sarjakärki Kärppiä vastaan aivan surkealla kokoonpanolla. Tuloksena silti Bluesin voitto. Lukon tilanne ei tietysti ole niin paha, mutta se on poikkeuksellinen.

Ainoa ero tässä on, että vedonlyöntimarkkina pitää Lukkoa silti reiluna suosikkina kotikentällä. HPK on sarjataulukossa neljä sijaa Lukkoa edellä ja on kovavireisin joukkue, mutta Lukko kotikentällä on silti suosikki kertoimissa. Tästä syystä voimmekin pelata Lukkoa vastaan ilomielin.

Pelivihje: HPK (2,80)

Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa tällä hetkellä LeoVegas.