CHL: Lukko – Cardiff – Brittiläisiä vieraita Raumalle

Rauman Lukko kohtaa CHL:ssä ensimmäistä kertaa historiassa Cardiff Devilsin Walesistä.

Champions Hockey League jatkuu jälleen ja suomalaisjoukkueet kamppailevat pääsystä pudotuspeleihin. Lohkossa C joukkueet ovat pelanneet 4 ottelua, kun saksalainen Mannheim pitää kärkipaikkaa tasapisteillä Lukon kanssa. Sveitsiläinen Lausanne kolmantena viidellä pistellä ja Raumalle tänään matkaava Cardiff viimeisenä kolmella pisteellä.

Lukko lunastaa paikan playoffeissa

Lukon lohko CHL:ssä on yksi sarjan heikoimmista ja näyttää siltä, että Lukko vie itsensä playoffeihin ilman ongelmia. Lukolla on koossa 8 pistettä ja voitolla raumalaiset varmistaisivat paikan 16 joukossa.

Cardiff Devils on mielenkiintoinen joukkue. Kyseessä ei ole täysi hupijoukkue, mutta ei kuitenkaan lainkaan sen tason joukkue että se voisi kunnolla haastaa suomalaisia, ruotsalaisia tai keski-euroopan huippujoukkueita.

Cardiff Devils pelaa brittiläistä Elite Ice Hockey Leagueta, missä se on lähes joka vuosi yksi mestarisuosikeista. Cardiff on Walesin pääkaupunki ja siellä lähinnä rugby sekä jalkapallo ovat kansan suosiossa, ei jääkiekko. Cardiffin 21 pelaajasta vain seitsemän ovat kuitenkin brittiläisiä ja suurin osa kanadalaisia ja jenkkejä.

Valtava ero resursseissa ja pelivoimassa

Brittien sarja on lähes ammattimaista, mutta ei aivan kuitenkaan. Tietyt ulkomaiset pelaajat voivat tienata hieman, mutta suurin osa pelaajista kituuttaa hyvin alhaisella palkalla ja jotkut käyvät muissa töissä. Verrattuna Rauman Lukkoon kellä on yksi Liigan suurimmista budjeteista, on ero valtava. Koronan aiheuttama damage näkyy myös tällä kaudella vahvasti brittiläisissä seuroissa.

Kotietu tekee Lukon vielä lisäksi isoksi suosikiksi. Cardiff on neljään otteluun onnistunut maalinteossa kuudesti mutta omissa on soinut 16 kertaa. Mannheim on takonut näistä 12, kun Lukko kohtaa nyt ensimmäisen kerran heidät.

Lukko onnistunut maalinteossa 11 kertaa ja omiin on päässyt 6. Liigassa Lukko on sijalla 8, kun kausi on alkanut kohtalaisesti. Laukauksia Lukko on saanut aikaiseksi hyvin ja luotujen laukausten ja omiin kohdistuneinen laukausten suhde on hyvinkin plussan puolella, eli Lukko luo laukaisupaikkoja selvästi enemmän mitä vastustajat.

Ottelun vedonlyönti

Lukko on suuri suosikki ja voittokertoimet ovat painuneet hyvin alas ja niistä ei juuri pelattavaa löydy. Cardiffilla ei juuri mahdollisuuksia tässä liigassa ole ja vain muutaman päivän päästä he kohtaavat Coventryn kahdesti peräkkäin kotimaansa sarjassa, joka on kenties heidän kovin kilpailijansa ja este mestaruudelle.

Voi olla, että ilman sen kummempaa panosta pitkään vieraspeliin ennen tärkeitä oman sarjan pelejä voi olla vaikeampi motivoitua. Kuitenkin näille joukkueille on iso asia kohdata Euroopan huippujoukkueita ja nyt he kohtaavat hallitsevan Suomen mestarin.

Lukko tulee voittamaan ottelun, se on selvä. Vedonlyöntiin kuitenkin soveltuu paremmin maalimäärät. Cardiff ei ole umpisurkea joukkue ja heidän kanadalaisiltaan löytyy maalintekovoimaa. Olosuhteet ovat kuitenkin heitä vastaan niin paljon, että näemme Lukon iskevän tänään useamman kerran ja ottelun yhteismaalimäärän ylittävän 5,5 maalia.

Pelivihje: Yli 5,5 maalia (1,81)

Parhaan kertoimen tällä pelikohteelle tarjoaa tällä hetkellä Coolbet.