NBA: Los Angeles Lakers – Oklahoma City Thunder

Oklahoma City Thunder jatkaa vieraspelejään parin päivän huilin jälkeen. Vastassa on juonen päästä kiinni saanut Lakers.

Los Angeles Lakers on aloittanut kautensa viidellä voitolla kahdeksasta. Joukkue on täynnä supertähtiä, mutta aina yhteispeli ei klikkaa täysin samantien. Lakersillä oli selkeitä ongelmia löytää peliään, emmekä vieläkään ole täysin vakuuttuneita että tämä joukkue olisi yhtä hyvä mitä nimet selässä ovat.

Lakers on voittanut kolme ottelua putkeen, joka tekee varmasti hyvää tähtipelaajien väliselle kemialle ja joukkueen itseluottamukselle. Russell Westbrookilla oli ensimmäisissä otteluissa vaikeuksia, Anthony Davis ja Dwight Howard nähtiin riitelevän vaihtopenkillä kovasanaisesti ja kaikenlaisia ongelmia, mitkä kärjistyvät tällaisessa joukkueessa jos tappiot kasautuvat.

Vastassa on kuitenkin ollut viimeiseen kolmeen otteluun Cleveland Cavaliers sekä kahdesti Houston Rockets. Tätä ennen joukkue kohtasi juurikin tämän ottelun vastustajan OKC:n, jolle he hävisivät 123-115. Nämä kaikki kolme mainittua joukkuetta ovat tällä kaudella lähtökohtaisesti yksiä liigan heikoimpia.

Oklahomalla vaikeaa

OKC on pelannut seitsemän ottelua ja voittanut niistä yhden, tuon Lakers ottelun noin viikko sitten. Muuten OKC on pelannut läntisen konferenssin joukkueita vastaan häviten ne kaikki. Piste-ero keskimäärin näissä tappioissa on ollut surullinen 17 pistettä.

Oklahoma City Thunder on pienen markkinan joukkue, joka ei vedä puoleensa supertähtiä juurikaan, ainakaan sillä mittakaavalla mitä muut joukkueet. Tällä kaudella joukkue koostuukin nuorista pelaajista ilman tähtipelaajia. Kovin nimi rosterissa on 30-vuotias Derrick Favors, joka ei sinänsä ole ikinä lukeutunut NBA:n eliittiin millään mittapuulla. OKC:n rosterista 11 pelaajaa on vasta 23-vuotias tai alle.

Pelaajabudjetti korreloi menestyksen kanssa

Se kuinka paljon urheiluseura käyttää rahaa pelaajiinsa, valmentajiinsa, yms korreloi yleisesti menestyksen kanssa. Tämä on loogista, sillä mitä kalliimpi yleensä pelaaja on, sitä laadukkaampi. Välillä tulee huteja ja maksetaan ylihintaa, mutta yleisesti tämä pitää paikkaansa.

Jos katsomme OKC:n pelaajabudjettia tälle kaudelle, se on liigan alhaisin. Jälleenrakennus on käynnissä ja paukkuja säästellään tuleville vuosille. Joukkueen pelaajapalkat tällä kaudella on vain 79 miljoonaa dollaria, kun toiseksi vähiten maksavalla Memphisillä budjetti on jo 36 miljoonaa tätä enemmän. Verraten Golden Stateen, jolla on kallein pelaajadubjetti, se on yli kaksinkertainen Oklahomaan verrattuna.

Lakers kotiedun kanssa voittoon

Lakersin pelivoima on huomattavasti korkeampi mitä OKC:n. He ovat kotiedun kanssa selkeä suosikki, mutta kysymys on että kuinka suuri suosikki heidän kuuluisi olla. Vedonlyöntimarkkina antaa tasoituslinjaksi -12 pistettä, joka on jotakuinkin oikein, mutta mielestämme Lakers voisi olla suurempikin suosikki.

Alamme pikkuhiljaa nähdä paremmin ja paremmin, kuinka Lakersin supertähdet tottuvat pelaamaan toistensa kanssa. Viime ottelussa Lebron James, Anthony Davis sekä Russel Westbrook tekivät kaikki 27 pistettä tai enemmän, joten synergiat alkavat löytyä.

OKC on mielestämme pelivoimaltaan jopa liigan huonoin joukkue, joten tämä ottelu saattaa revetä rumastikin.

Pelivihje: Los Angeles Lakers -12 (1,89)

Parhaan kertoimen kohteelle tällä hetkellä tarjoaa Mr Green.