Mestarien Liiga: Liverpool – FC Porto

Liverpool on varmistanut lohkovoiton, mutta Portolla on vielä kaikki pelissä jatkopaikan suhteen.

FC Porto matkaa Anfieldille ja kohtaa toisen kerran Liverpoolin tämän kauden Mestarien Liigan alkulohkossa. Ensimmäinen osaottelu oli Portugalissa selvää kauraa Liverpoolin voittaen ottelun 1-5. Tuo ottelu pelattiin syyskuun lopulla ja dynamiikka tässä ottelussa on hyvin erilainen.

Liverpool on varmistanut lohkovoiton ja he tulevat hyvin todennäköisesti lepuuttamaan avainpelaajiaan kun siihen on mahdollisuus. Energiaa säästellään Valioliigaan, missä joukkue on kolmantena ja varaa ei ole päästää Chelseata karkaamaan liian kauaksi. Liverpoolilla on 27. päivä heti ottelu Southamptonia vastaan, josta luvassa on todennäköisesti 3 tärkeää pistettä.

Portolle tärkeä ottelu

FC Porto on lohkon kakkostilalla ja todennäköinen toinen jatkoon menijä. Heidän tulee kuitenkin saada vielä pisteitä viimeisistä otteluista. Porto on vain pisteen edellä Atletico Madridia ja teoriassa vielä AC Milankin voisi nousta heidän ohi, jos he voittaisivat molemmat jäljellä olevat ottelut ja Porto häviäisi molemmat.

Portolla on mahdollisuus napata iso voitto Liverpoolista. Porto tulee peluuttamaan ykkösmiehiään varmasti ja heikompaa Liverpoolia vastaan he voivat yllättää.

Porto on lisäksi ollut vieraskentällä hyvässä vireessä jo pitkään. Sitten kevään (maaliskuun) joukkue ei ole hävinnyt vieraskentällä kuin kerran ja sekin Portugalin Cup-ottelussa, mikä ei sinänsä ole joukkueen preferensseissä tällä kaudella. Kymmeniä otteluita on siis mennyt ilman tappioita.

Porton maaleille hyvää kerrointa

Haemme pelikohteena hieman isompaa kerrointa tällä kertaa. Liverpool on hyvä joukkue, mutta päästänyt kuitenkin maaleja jonkin verran. Porto teki viimeksi yhden heidän verkkoon, AC Milan onnistui kahdesti ja myös Atletico Madrid teki kaksi.

Liverpool on asetettu mielestämme liian suureksi suosikiksi, vaikka he sitä ovatkin. Porto tulee hyökkäämään aggressiivisesti hakien voittoa ja uskomme, kun Liverpool lepuuttaa avainmiehiä, että he myös onnistuvat maalinteossa. Porton yli 1,5 maalille saa jopa 3,00 kerrointa.

Pelivihje: FC Porto yli 1,5 maalia (3,00)

Parhaan kertoimen tälle kohteelle tarjoaa tällä hetkellä Mr Green.