Liiga: SaiPa – Tappara

Tappara vierailee keskiviikkona Lappeenrannassa.

Tampereen Tappara on kammennut itsensä pois sarjan hänniltä. Tapparan alkukausi CHL-rupeaman jälkeen oli haasteellinen ja hieman epäonninen, mutta tämän jälkeen on tullut voitot jatkoajalla sekä Kärpistä että suvereeni voitto JYP:istä suoraan varsinaisella peliajalla. Myös Lukon Tappara laittoi ahtaalle Kristian Kuuselan 1000. juhlaottelussa, mutta Lukko vei silti pisteet 5-4.

Tappara ansaittu suosikki

Nyt Tappara saa useamman huilipäivän ja lähtee SaiPan vieraaksi. SaiPa on potentiaalinen yllätysjoukkue tällä kaudella Pekka Virran alaisuudessa. He voivat pitää Tapparan kaltaiset joukkueet tiukilla, mutta selvää on että materiaali ja pelivoima eivät riitä syvälle playoffeihin. SaiPalle hyvä kausi olisi päästä playoffeihin.

Tappara on asetettu hienoiseksi suosikiksi ja aivan syystä. Alkukauden tilastot ovat hyvinkin samanlaiset molemmilla joukkueilla ja sarjataulukossakin joukkueet ovat peräkkäin sijoilla 8. ja 9.

Tapparan materiaali on Liigaan erittäin hyvä ja heillä onkin suurin pelaajabudjetti tällä kaudella. Tiedämme, että pelaajabudjetit korreloivat menestyksen kanssa pitkässä juoksussa, mutta lyhyellä aikavälillä ja yksittäisissä otteluissa yllätyksiä voi tulla.

Tappara on kuitenkin saamassa pelistään otetta ja on todennäköinen voittaja SaiPaa vastaan keskiviikkona.

Pysyykö SaiPa kyydissä?

SaiPa on kurinalainen joukkue ja Pekka Virran alaisuudessa yltää varmasti hyviin suorituksiin. Tapparan pelissä on kuitenkin tällä kaudella selkeästi nähty, että he ovat suoraviivaisempia, karvaavat ylempää ja pyrkivät kiekonriistoihin ahnaammin. Tappara on hyvin luisteleva joukkue ja heti CHL:ssäkin nähtiin, että Berlinin ja Luganon tasoiset joukkueet putosivat vauhdissa kyydistä ja sortuivat virheisiin Tapparan kovan paineen ansiosta viimeisissä erissä

Tämä riski on oleellinen myös SaiPalle ja vedonlyönnissä pidämmekin Tapparaa näistä syistä hyvänä pelikohteena. Keskiviikkona ei tule olemaan suurta yleisöryntäystä ja kotietu ei välttämättä ole kovin mahdollinen .

Pelivihje: Tappara (2,20)

Parhaan kertoimen tällä hetkellä kohteelle tarjoaa Unibet.