Superpesis: Kouvola – Tampere – Iskeekö KPL kotona kovempaa?

Kouvolan Pallonlyöjät ja Manse PP Tampereelta lyövät yhteen miesten toisessa Superpesis-finaalissa lauantaina 18. syyskuuta. KPL tarvitsee kotiotteluunsa hurmosta.

Ensimmäinen osaottelu ei noussut klassikkofinaalien joukkoon. KPL oli selkeästi valmiimpi ensimmäisellä jaksolla ja vei jakson ilman mitään sen kummempia hienouksia 3-1. Toisella jaksolla KPL:n sisäpelin taso laski, minkä vuoksi Manse sai vietyä hyvin heiveröisellä esityksellä toisen jakson lukemin 2-0.

Supervuorossa KPL tunaroi oman sisävuoronsa ja Manse PP teki tarvittavat tilanteen sekä ratkaisujuoksun ja vei ensimmäisen osaottelun näin nimiinsä lukemin 2-1 (1-3, 2-0, 1-0, ottelun tilastot).

Tappion lisäksi KPL kärsi vielä kovan kolauksen, kun tärkein 1-välin vaihtaja, Matti Saukko loukkasi takareitensä ottelussa.

Nostot edellisestä ottelusta:

  • Kouvolan Matti Saukko loukkaantui
  • Tunne ja huippusuoritukset loistivat poissaolollaan
  • Molempien sisäpeli tukkoista (yht. 6 juoksua kahteen jaksoon)

Kouvolan tulee saada tunnetta peliin

Pelillisten hienouksien lisäksi ensimmäisestä ottelusta jäi puuttumaan myös tunne. Ottelu vaikutti kaiken kaikkiaan melko steriililtä runkosarjamatsilta, mistä puuttui se kaikista kiimaisin palo.

Tässä on Kouvolan iskunpaikka lauantain kotiottelussa; hurmos.

Mikäli virkamiespallo jatkuu, voi Manse olla hyvinkin nopeasti ottelusarjan voittaja. Mutta mikäli KPL saa kotiyleisön edessä saman kiiman päälle, mikä sillä oli viime vuoden finaaleissa Sotkamoa vastaan, joutuu Mansen tähdet epämukavuusalueelle ja lumipallo alkaa pyörimään helposti Koplan kannalta edullisesti.

Koplan tulee horjuttaa juuri tällä puolella Mansen tähtiä. Ei provosoimalla, ei ärsyttämällä, vaan jokaista onnistumista tuulettamalla ja tuomalla hurmosta omaan peliinsä. Tästä oli viitteitä jo avausottelun 1. jaksolla, mutta jaksotauolla Koplan ote katosi kuin taikaiskusta.

Haimilta odotetaan parempaa peluutusta

Tasoero ei edelleenkään ole suurta, ja todennäköisesti ottelussa edetään hyvin samoilla painoilla. Kolmostilanteita Kouvolassa nähdään ehkä hieman enemmän ja tätä myötä juoksujakin.

Tässä on Kouvolan pelinjohtajan Iiro Haimin paikka. Mikäli tilanteita saadaan enemmän, tulee Haimin ottaa nyt niskalenkki vastustajastaan ja pelata ennakkoluutonta ja rohkeaa peliä. Kotikenttä ja -yleisö antaa tähän varmasti mahdollisuuden.

Saukon loukkaantuminen on huomioitava seikka, mutta tasoero on silti hyvin ohut joukkueiden välillä. Kotietunsa myötä KPL:n suorasta voitosta tarjottu kerroin 3,85 on valtavan korkea, että sitä on aivan pakko painaa kupongille.

Pointit toiseen otteluun:

  • Kopla pystyy korvaamaan Saukon, vaikka menetys se onkin
  • Kotiyleisö nostaa hurmoksen isäntien puolelle
  • Isännät parantavat sisäpeliään enemmän

Kertoimet pakottavat pelaamaan Koplaa

Kouvolalle tarjotut kertoimet ovat hurjia. Nyt näyttäisi siltä, bookerit ovat a) reagoineet todella vahvasti Saukon loukkaantumiseen ja b) eivät anna kovinkaan suurta kotietua Koplalle.

Me näimme tilanteen toisin. Kouvolan onnistui ryöstää Vimpelistä jo välierävoitto vieraissa ilman Saukkoa, joten ei peli yhteen miehen kaadu. Toisekseen uskomme, että KPL tulee saamaan kotiyleisönsä edessä uuden vaihteen peliin.

Pelivihje: 1×2: Kouvola (3,95)

Parhaan kertoimen kohteeseen jakaa tunnettu peliyhtiö Nordicbet. Veikkauksella saman kohteen kerroin on 3,85.

Huom! Katso myös muut kierroksen pitkävetovihjeet.