Korisliiga: Kataja – UU-Korihait

Korihait hakee vimmatusti ensimmäistä voittoaan Korisliigassa.

Korisliigassa kahdeksannella kierroksella Joensuun Kataja kohtaa sarjan hännille jääneen Uudenkaupungin Korihait. Kataja on sarjataulukossa sijalla 7. voitettuaan kolme seitsemästä. Korihait hakee vielä ensimmäistä voittoaan.

Korihait tasoituksella oiva pelikohde

Korihait on syystäkin sarjan viimeisenä. Heidän materiaalinsa ja pelivoimansa eivät oikein riitä haastamaan pitkän kauden aikana ainakaan kärkijoukkueita, mutta yleensä nämä joukkueet ovat juuri vedonlyönnissä hyviä.

Korihait ovat monen silmään surkea joukkue, joka on nyt hävinnyt jo 7 ottelua putkeen. Kun katsomme kuitenkin kuinka tiukkoja heidän pelit ovat olleet, ei pelkistä tappioista voi vetää aivan koko totuutta. Viime ottelussa Korihait piti Kouvot hyvin tiukilla ja peli päättyi vain 2 pisteen erolla. Seagullsia vastaan ero oli lopulta 17 pistettä, kun vedonlyöntimarkkina antoi heille jopa lähes 30 pistettä tasoitusta.

Pyrintöä vastaan Korihait oli myös yli 20 pisteen altavastaaja tasoituspisteissä, mutta ero oli lopulta vain 6 pistettä ottelun lopuksi Pyrinnölle.

Nyt Korihait matkaa Joensuuhun, missä vastassa on jälleen laadukas joukkue Kataja.

Onko Kataja hieman yliarvostettu?

Korihait saa Katajaa vastaan 15,5 pistettä tasoitusta. Vaikka Kataja onkin selkeästi laadukkaampi joukkue ja heiltä löytyy nimiä kuten Jamar Wilson ja Cristopher McKnight, löytyy Korihailtakin hyviä ulkomaalaisvahvistuksia. Unique McLean ja Jalen Henry ovat säväyttäneet ja tehnyt yli 15 ja 14 pistettä per peli.

Katajalla on kotietu, mutta voi olla että laatujoukkueilla motivaatio ja asenne kohdata Korihaita ei ole aivan sillä tasolla mitä muita kärkijoukkueita vastaan. Tämä onkin avain Korihaiden menestykseen ainakin vedonlyöntipuolella. Vaikka Kataja menisikin suureen johtoon, näissä otteluissa todennäköisesti ykkösmiehiä lepuutetaan jatkoa varten hieman enemmän ja nuoria laitetaan kentälle. Korihait päässee tällöin enemmän peliin kiinni ja kuromaan isoja johtoja ainakin hieman pienemmiksi, jolloin voidaan päästä hyvinkin isojen tasoituspisteiden sisään.

Pelivihje: UU-Korihait +15,5 (1,89)

Parhaan kertoimen tälle kohteelle tarjoaa tällä hetkellä Coolbet.