NBA: Indiana Pacers – Phoenix Suns

Phoenix Suns jatkaa vieraskiertuettaan ja kohtaa Indianan. Phoenixillä on edessää back to back ottelut, josta tämä on ensimmäinen.

Phoenix kohtaa siis ensimmäisenä Indianan, mistä heti perään matkustavat Detroitiin. Edessä on haastavat ottelut, vaikka molemmat Indiana ja Detroit löytyvätkin itäisen konferenssin pohjilta.

Indianalta puuttuu vieläkin heidän yksi parhaista pelaajistaan TJ Warren. Hän oli jo joulukuun poissa jalan rasitusmurtuman takia ja joutuu olemaan vielä pois koko tammikuunkin. Tähän otteluun Indianalla on myös huolia Malcolm Brogdonin suhteen, sillä hän jätti viime ottelun kesken akillesjänteen kivun takia. Akillesjännevammojen riski on myös joukkueille sellainen, että mieluusti yksi peli lepuutetaan pelaajaa varmistaen, että kauden päättävää vammaa ei synny.

Joukkueet suorittavat eri tasolla

Phoenix on läntisen konferenssin kärjessä tällä hetkellä ja pelaavat hyvää korista. Heidän tilastonsa kertovat hyvästä joukkuepelistä, hyvästä heittämisestä, kun taas Indianalla ei niinkään.

Pidämme erityisesti Phoenixistä siitä syystä, että he keräävät runsaasti koriin johtaneita syöttöjä. Tässä tilastossa Phoenix on koko liigan viides. Syöttöjen merkitys on myös vedonlyönnissä iso, sillä tutkimuksetkin ovat osoittaneet korrelaatiota vedonlyöntituottojen kanssa tällä indikaattorilla.

Phoenixin heittoprosentti on myös NBA:n kolmanneksi korkein ja kolmen pisteen heitoissa viidenneksi korkein. Phoenix myös peluuttaa koko rosteriaan melko tasaisesti ja supertähdetkään ei tässä vaiheessa kautta pelaa minuutteja överisti ylitse muiden. Tästä syystä joukkue pystyy pelaamaan myös kovalla temmolla.

Indianan tilastot eri luokkaa

Indianalta löytyy huikeita yksilöitä, kuten liettualainen sentteri Domantas Sabonis sekä Myles Turner. Joukkueena he ovat kuitenkin epäonnistuneet tällä kaudella.

Heittotarkkuus on liigan keskitasoa, mutta kolmen pisteen tarkkuus on jopa kolmanneksi heikoin. Phoenix sallii vastustajilleen kolmanneksi heikoimman heittotarkkuuden kaikista, kun taas Indianan vastustajat ovat keskimäärin heittäneet 8. parhaiten.

Etu jälleen Phoenixin puolella

Phoenix on ollut vegasin linjaa vastaan, eli vedonlyöntimarkkinaa vastaan voitollinen tasoitusvedoissa juuri ja juuri voitokas 52% otteluista. Phoenixin tilastot kuitenkin puoltavat mielestämme hyvinkin heidän pelaamistaan ja back to back otteluissakin, vaikka rasitus kasaantuu ja kumuloituu jonkun verran, heidän peluutuksensa tasaa hieman tätä seikkaa.

Joukkue, joka olisi enemmän kiinni yksittäisistä pelaajista, ei olisi samalla tavalla hyvä pelikohde back to back otteluihin lähdettäessä. Uskallamme kuitenkin pelata Phoenixia tällä tasoituksella Indianaa vastaan.

Pelivihje: Phoenix Suns-5,5 (1,92)

Parhaan kertoimen kohteelle antaa tällä hetkellä Coolbet.