NBA: Indiana Pacers – Miami Heat

Indiana Pacers otteluruuhkassa ja kovassa rasituksessa. Onko se kuitenkaan alkukaudesta merkittävää?

Indianalla kolmas ottelu neljään päivään

NBA:ssa otteluita pelataan saman verran runkosarjassa, kuin NHL:ssä eli 82 ottelua. Otteluita on siis paljon, matkustamista on paljon ja usean kerran kauden aikana joukkueet pelaavat back-to-back pelejä, eli pelejä peräkkäisinä päivinä.

Myös silloin tällöin otteluita kertyy kolme neljän päivän sisään, joka on kova tahti pelata NBA-tason pelejä. Tämä meinaa, että joukkue pelaa yhden tai kaksi peliä peräkkäin, saa yhden lepopäivän ja joutuu taas pelaamaan yhden tai kaksi peliä lisää peräkkäin.

Indiana Pacers on aloittanut nyt uuden kauden kahdella tappiolla ja joutuu heti alkuun pelaamaan kolme ottelua neljän päivän sisään. Indiana hävisi ensimmäisen ottelun Charlottelle vieraissa tiukasti 123-122. Joukkue sai yhden huilipäivän ja pelasi vieraissa toisen ottelun Washingtonissa, missä peli meni jatkoajalle saakka mutta hävisi jälleen niukasti 135-134.

Nyt Indiana matkaa kotikentälle, mutta pelaa heti peräkkäin kovaa Miamia vastaan ja tämä on niinkuin mainittua, kolmas ottelu neljän päivän sisään.

Voitollinen strategia juuri näihin otteluihin

Olemme poikkeuksellisessa tilanteessa, sillä saamme pelata tähän otteluun strategialla, mikä on historiassa ollut voitollinen. NBA:ssa on ollut voitollista vuosien ajan pelata niitä kotijoukkueita vastaan kertoimista riippumatta, jotka ovat edellisenä iltana pelanneet jatkoajalle menneen ottelun.

Indiana pelasi eilen Washingtonissa jatkoajalle menneen ottelun ja pelaa nyt kotikentällään. Ottamatta mitään muuta huomioon, tämä strategia on ollut voitollinen. On kuitenkin syytä muistaa ja olla kriittinen, että voitolliset tavat saattavat huuhtoutua pois markkinan parantuessa, mutta silti näemme tämän jälleen hyvänä pelikohteena.

Tässä ottelussa meillä on vielä etuna se, että Indiana pelasi juuri edellisen ottelun vieraissa ja hävisi ottelun. Vierasottelusta seuraa aina pieni matkustusrasite, joka puoltaa heitä vastaan menemistä.

Miamilla lepopäivä alla

Miami Heat, joka matkustaa Indianaan on pelannut kaudella avausottelussa ja voitti viime kauden mestarin Milwaukeen suvereenisti, käsittämättöminkin lukemin 137-95.

Miami on aggressiivinen, hyvin intensiivisesti puolustava joukkue, jonka pelitapa on myös vastustajalle kuluttava. Indianan tällaisessa tilanteessa ei ole helppo pelata heitä vastaan.

Miamilla ei tule olemaan perättäistä ottelua tämän jälkeen vaan he saavat lepopäivän, joten he tulevat myös peluuttamaan avainpelaajiaan aivan normaalisti.

Odotamme isoa iltaa Jimmy Butlerilta, Tyler Herrolta ja Bam Adebayolta ja olemme harvinaisen tilanteen sattuessa Miamin kyydissä ja Indianaa vastaan, kun he pelaavat kotikentällä jatkoaikaottelun jälkeen.

Pelivihje: Miami Heat -3,5 (1,88)

Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa tällä hetkellä Coolbet.