Superpesis: Hyvinkää – Kitee – Vierailla poissaoloja, vedot sisään isolla

Kiteen Pallo -90 lähtee vaikealla Pihkalan vieraskentälle lukuisten poissaolojen saattelemana. Normaalista kokoonpanosta puuttuu tärkein kärkietenijä Elmeri Purmonen ja luotettava sotaratsu Sami Partanen.

Ennen kaikkea Purmosen menetys on iso kolaus vieraille. Viime kauden todellisen superkauden pelannut kärkietenijä oli kaikki kaikessa Kiteen viime kauden menestyksissä. Purmonen on sarjan nopeimpia etenijöitä etenkin 1-2 -välillä, minkä lisäksi miehen kentällemenoprosentit ovat olleet todella vakuuttavia.

Kiteellä ei ole liiaksi etenijöitä, joten juuri tähän joukkueeseen kärkietenijän menetys sattuu erityisen paljon.

Hyvinkäältä puuttuu myös ulkopelistään sarjan laatukoppareihin kuuluva Teemu Nikkanen, mutta mies pystyy kuitenkin pelaamaan tänään jokeripaidassa. Näin ollen Tahkon sisäpeli ei kärsi – vaan itse asiassa jopa vahvistuu Nikkasen jokeripaitaan siirtymisen vuoksi. Nikkasta pystytään käyttämään nyt lyöjäjokeri Juha Korhosen ohella tilanteessa kuin tilanteessa.

Kiteen alkukausi on takunnut

Kiteen alkukausi on ollut vaikea. Joukkue on toki voittanut kaksi ottelua neljästä, mutta peliesitykset ovat olleet pääosin onnetonta katsottavaa.

Avausottelussa Raahea vastaan Kitee sai jopa tuurilla voiton, sillä se pelasi hyvin vain ottelun viimeisen vuoroparin ja supervuoron. Tänä ennen Kitee ei ollut tehnyt juoksuakaan ja Raahe voitti ekan jakson 8-0.

Vimpelissä Kitee hävisi selkein lukemin 2-0 (9-3, 12-2) ja tämän jälkeen Kipa kohtasi kahdesti sarjan heikoimmaksi nipuksi arvioidun Siilinjärven, eikä onnistunut kummallakaan kerralla hakemaan täyttä pistepottia.

Tahko on voittanut neljästä ottelustaan myös kaksi, mutta se on pelannut kaikki ottelunsa tähän mennessä vieraskentällä. Nyt Tahko pääsee tutulle kotikentälleen, missä se on aina vahva.

Pihkalassa vahva kotietu

Hyvinkään Tahko nauttii avaralla Pihkalan stadionilla todella vahvaa kotietua. Joukkue on oppinut pelaamaan rohkeaa ulkopeliä avaruudesta huolimatta ja pystyy tällä monesti sekoittamaan vieraiden ulkopeliä.

Vastaavasti vieraat usein pelaavat Pihkalassa liian varovaisesti, minkä vuoksi kotijoukkueen tilannemäärät kasvavat todella korkeiksi.

Perustasoero on nähtävä Purmosen ja Partasen poissaolojen myötä Tahkon eduksi. Kotietu tekee sen sijaan Hyvinkäästä jo varsin selvänkin suosikin.

Sään pitäisi olla Hyvinkään varsin hyvä, mikä yhdessä avaran kentän kanssa luo lähtökohdiltaan runsasjuoksuisen ottelun. Tässä pelissä ei olisi kuitenkaan yllätys, jos Kiteen sisäpeli takkuaisi niin pahasti, ettei juoksuja nähtäisikään kummoisesti.

Ei selitellä enempää. Hyvinkään voitto peleihin ja panostasoaki saa olla.

Pelivihje: 1×2 Hyvinkää (1.72)

Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa vedonlyöntiyhtiö Coolbet. Veikkauksen kerroin Hyvinkäälle on 1.63.