Liiga: HIFK – Tappara 4.5.2021 – Vihjeet vedonlyöntiin

HIFK ja Tappara kohtaavat Liigan pronssiottelussa – ottelussa jota ei välttämättä olisi tarvinnut pelata ollenkaan.

Kausi on ollut koronarajoituksineen päivineen todella raskas kaikille seuroille, valmennustiimeille ja joukkueille. Sekä henkiset ja fyysiset voimavarat on varmasti viety äärirajoille ja monelle jääkiekkoihmiselle kesäloma tulee varmasti todella tarpeen.

Tämän vuoksi kovan välieräpettymyksen kokeneiden joukkueiden asettaminen vielä yhteen pronssiotteluun, millä tuskin on seuroille tai pelaajille juuri yhtään mitään merkitystä, kuulostaa tarpeettomalta. Jopa kiusalta. Miksi tällainen ottelu siis pelataan?

Ruotsin SHL-sarjassa pronssiotteluita ei ole pelattu enää aikoihin ja toivoisi, että Suomessa otettaisiin tässä asiassa vihdoin mallia paremmasta järjestelmästä. Aivan kuten voisimme ottaa mallia Ruotsin SHL-sarjan putoamiskarsinnoista.

Umpinainen on kuitenkin Liiga, ja niin tuntuvat olevan sen päättäjätkin, joten pelattakoon sitten pronssiottelu.

Kuten aiemmin mainittu, en usko että pelaajat pystyvät tähän otteluun latautumaan kovinkaan hyvin. Tottakai joukkueet yrittävät parhaansa, mutta on vain ja ainoastaan luonnollisesti, että samanlaista paloa ei tässä ottelussa vain mitenkään näkemään, mitä nähtiin välierissä. Ihminen on kuitenkin vain ihminen.

Väsymys voi näkyä kurittomuutena, mikä voi näkyä jäähyinä tai oman alueen virheinä, ja tämä voi osaltaan puoltaa hieman runsaampaa maalimäärää otteluun.

Yli 4,5 maalista tarjotut kertoimet ovat varsin maukkaita peli-ideoita. Parhaan kertoimen täähn antaa vihjeen kirjoitushetkellä Unibet (1,79). Kotimainen Veikkaus antaa yli 4,5 maaliin kertoimen 1,70.