CHL: Frölunda – Leksand

CHL:n puolivälierissä ruotsalaisjoukkueet kohtaavat toiseen otteeseen. Frölunda on saamassa niskalenkkiä.

Frölunda ja Leksand päätyivät kohtaamaan toisensa CHL:n puolivälierissä ja toiseen osaotteluun lähdettäessä Frölunda johtaa ottelusarjaa 5-2. Frölunda voitti ensimmäisen ottelun vieraskentällä Leksandissa viikko sitten ja mielenkiintoisesti joukkueet pelasivat heti seuraavana päivänä myös SHL-ottelun Leksandissa, jonka Frölunda myöskin voitti 2-4.

Tämä on siis viikon sisään kolmas kerta kun joukkueet kohtaavat. Frölunda aiemmin kaudella hävisi Leksandille syyskuun lopulla kotona 2-4, eikä ensimmäinen CHL-puolivälieräkään ollut mikään läpihuutojuttu.

Laukaukset Leksandille

Viime viikolla pelatussa ottelussa (CHL), Leksand tappiosta huolimatta antoi kelpo esityksen. Leksan vei laukaukset muun muassa 37-23, mutta tehokkuudessa jäi paljon parannettavaa. Frölundan maalilla myös Tomkins pelasi erinomaisen ottelun. Tomkins on torjunut 6 ottelua CHL:ssä torjuntaprosentilla 92,45%.

Vaikka Leksand pelasi ihan hyvän ottelun ja haastoi toisessakin kohtaamisessa Frölunda, ei joukkueella kokonaisuudessaan ole mennyt kuitenkaan niin hyvin, ainakaan tulosten valossa. Otteluruuhka on kova ja tämä on molemmille joukkueille viikon sisään jo neljäs ottelu.

Leksandilla on näistä kaikki tappioita ja yhteensä jo viisi ottelua häviösarakkeessa putkeen.

Onko haaste liian suuri Leksandille?

Leksand on siis hyvin vaikean paikan edessä, kun heidän olisi jatkoon pääsyn kannalta voitettava ottelu 4 maalilla. Jos Leksand voittaa varsinaisella peliajalla kolmen maalin erolla, pelataan jatkoaika.

Leksandon on onnistunut viimeisessä viidessä pelissä tekemään maksimissaan 2 maalia per peli ja nyt pitäisi onnistua vielä enemmän ja Ruotsin kovinta joukkuetta vastaan. Motivaatiota tuskin puuttuu Leksandilta, mutta varsinkin jos Frölunda pääsee johtoon ottelun alkupuolella, voi motivaatio laskea ja effortin taso sitä myötä ottelun loppua kohti.

Leksandin maaleille kertoimia

Leksand ei ole missään tapauksessa huono joukkue ja se pystyy tekemään maaleja. SHL:ssä joukkue on tehnyt kuudenneksi eniten maaleja ja juuri viime CHL-kierroksella pöllytti Klagenfurtia toisessa ottelussa 8-1 vieraskentällä.

Vedonlyöntimarkkina pitää Frölundaa kotikentällä vahvana suosikkina ja he tuskin löysäilevät, sillä tietävät että Leksand tulee kovaa päälle. Vaikka heillä onkin iso etumatka, niin Leksandin voitonmahdollisuudet eivät silti ole olemattomat. Frölunda voi siis hävitä ottelun 2 maalilla suoraan ja mennä silti jatkoon.

Vedonlyöntimarkkina tuntuu jokseenkin pessimistiseltä Leksandin suhteen asetelmasta johtuen. Leksandin on pakko yrittää paljon maaleja, mutta myös oman pään on pysyttävä puhtaana ja dynamiikka on sen takia ottelussa mielenkiintoinen. Vedonlyöntimarkkina antaa mielestämme kuitenkin herkullisen kertoimen Leksandin yli 1,5 maalille. Markkina antaa hieman yli 1,50 kertoimia että Leksand onnistuu enemmän kuin kerran, eli antaa n. 67% todennäköisyyden. Mielestämme tässä tilanteessa, kun Leksandin on pakko onnistua maalinteossa, on jopa todennäköisempää, että maaleja yritetään kaikin mahdollisin keinoin ja 2 maalia on mielestämme todennäköisempää kuin 67%.

Pelivihje: Leksand yli 1,5 maalia (1,52)

Parhaan kertoimen kohteelle tällä hetkellä tarjoaa ComeOn.