NBA: Cleveland Cavaliers – Phoenix Suns

Lauri Markkanen teki paluun sairastelun jäljiltä NBA-kentille ja tiputti heti 22 pistettä. Jatkuuko pisteputki Phoenixia vastaan?

Phoenix Suns pelaa neljän ottelun mittaista vieraskiertuetta, josta ensimmäinen ottelu on takana. Phoenix voitti tiukan ottelun San Antoniossa 111-115 ja matkaa nyt itärannikolle, jossa vastaan tulee ensin Cleveland, jonka jälkeen New York sekä Brooklyn.

Suns on kovassa vedossa, sillä he ovat voittaneet jo 13 ottelua putkeen ja ovat tässäkin ottelussa iso ennakkosuosikki. Tasoitusvedonlyönnissä Phoenix on -7,5 pisteen suosikki.

Markkaselle roolia tarjolla

Lauri Markkanen oli poissa viikkoja pelikentiltä, mutta palasi viime otteluun tehden hyvät tehot ja saaden hyvin peliaikaa. Lauri laitettiin heti avauskokoonpanoon ja peliaikaa tuli yli 30 minuuttia.

Pisteitä Lauri nakutti 22 ja levypalloja 8. Laurin heittokäteen luotetaan, sillä Lauri otti kolmanneksi eniten heittoyrityksiä joukkueesta tuossa ottelussa. Laurin rooli tulee jatkumaan isona, sillä juuri samalla pelipaikalla pelaava Evan Mobley on vielä loukkaantuneena. Mobley varattiin kolmantena viime kesän draftissa ja on ollut Cavaliersin ykkösmiehiä heti. Mobley pelaamissaan otteluissa pelasi lähes 34 minuuttia keskimäärin.

Kovatempoinen peli runsailla pisteillä

Ottelusta tulee varmasti kovatempoinen ja luultavasti pelissä tehdään enemmän pisteitä mitä keskimäärin. Phoenix Suns on tehnyt tällä kaudella neljänneksi eniten pisteitä per peli ja he pelaavat myös koko liigan neljänneksi kovimmalla temmolla.

Tämä tarkoittaa, että myös vastustajajoukkueelle tarjoutuu paikkoja enemmän kuin normaalisti, enemmän pallonhallintoja ja enemmän heittoja ja tätä myötä myös enemmän pisteitä. Tämä tekee hyvää Laurille, joka saanee runsaasti heittoja myös tässä ottelussa.

Laurin pistekeskiarvo hänen koko NBA-urallaan on 15,5 per peli. Tällä kaudella 9 pelaamassa ottelussa on tullut 13,9 pistettä per ottelu. Tähän otteluun vedonlyöntiyhtiöt ovat asettaneet Laurin henkilökohtaisen pistelinjan juuri näille maille 14,5 pisteeseen.

Lauri on Cavaliersissä pelannut n. 31 minuuttia per peli ja ottanut heittoja 12,7 per peli. Viime ottelussa häntä käytettiin kuitenkin vielä enemmän ja usko on vahva siihen, että häntä tullaan käyttämään myös tässä ottelussa runsaasti. Tässä mielessä tuo 14,5 pisteen linja tuntuu hyvinkin mahdolliselta, että Lauri takoo sen rikki.

Pelivihje: Lauri Markkanen yli 14,5 pistettä (1,83)

Parhaan kertoimen kohteelle tällä hetkellä tarjoaa Bet365.