Eurooppa-liiga: Celtic – Bayer Leverkusen

Eurooppa-liigan toisella kierroksella Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen matkustaa Skotlantiin

Eurooppa-liigaa pelataan jälleen torstaina ja suomalaisittain katseet ovat Lukas Hradeckyssa. Suomalainen on torjunut joukkueen Bundesliigassa toiselle sijalla kuuden ottelun jälkeen ja myös siivitti joukkueen ensimmäisen ottelun voittoon Eurooppa-liigassa. Leverkusen kohtasi Unkarilaisen Ferencvarosin ensimmäisessä ottelussa voittaen sen 2-1.

Maaliodottamat eivät vielä kerro paljoa

Bayer Leverkusen on lähtökohtaisesti paras joukkue omassa lohkossaan. Celtic sekä Betis antavat hyvän vastuksen, mutta pelivoimassa saksalaiset ovat jonkin verran edellä.

Leverkusen oli suvereeni ensimmäisessä ottelussa Ferencvarosia vastaan, mutta paremmille maalipaikoille pitää päästä. Laukauksia joukkue keräsi jopa 17, mutta maaliodottamaa kertyi vain 0,7.

Voidaan siis sanoa, että ensimmäisessä ottelussa maaliodottaman puolelta Leverkusen oli hieman onnekas saadessaan kaksi maalia, mutta yhden ottelun perusteella ei parane tehdä liian hätäisiä johtopäätöksiä.

Celticin ensimmäisessä ottelussa maaleja tuli roppakaupalla pelin päättyessä 4-3 Betisin voittoon. Celtic myöskin keräsi maaliodottamaa vain 1,4 vaikka teki 3 maalia. Celticin puolustus oli huonoa ja Betis pääsi hyville paikoille, vaikka ei kovin runsaasti kokonaisuudessaan laukauksia saanutkaan aikaiseksi, mutta silti 4 maalia.

Jos katsomme myös viime vuoden Eurooppa-liigan xGoalseja, Leverkusen vie reippaasti voiton. Toki ottelumäärät eivät olleet suuria, mutta antaa indikaatiota. Leverkusen keräsi viime kaudella maaliodottamaa 1,89 per peli ja vierasotteluissa 1,94. Celtic taas keräsi maalidottaamaa 1,28 per peli ja kotiotteluissa hieman vähemmän 1,14.

Rasitus tasaa kotietua?

Celtic nauttii kotietua tänään, mutta joukkueella on nippu loukkaantumisia ja suurempi rasitus alla mitä Bayerilla.

Celtic on tottunut pelaamaan kosteassa skotlantilaisessa säässä ja tänäänkin vettä tulee Glasgowssa ainakin ennen peliä runsaasti. Märkä kenttä pudottaa maaliodottamaa hiukan ja tasaa peliä, mutta ei poista silti Leverkusen pelivoimaetua.

Celtic on pelannut viimeisen viikon aikana enemmän mitä Bayer. Celtic on viimeisen 11 päivän aikana pelannut kolme ottelua, kun Leverkusen kaksi. Celtic pelasi niin omaa pääsarjaa kuin myös Skotlannin cupia, missä peluutti ykkösmiehiään jokaisessa ottelussa. Joukkue tulee tähän otteluun useamma huilipäivän jälkeen, mutta rasitus saattaa näkyä ottelun loppuvaiheilla, sillä Leverkusen tulee matsiin vielä pidemmän huilin ja tasaisemman otteluohjelman jälkeen.

Pelivihje: Bayer Leverkusen (1,95)

Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa tällä hetkellä Coolbet.