CHL: Lukko – Cardiff – Raumalaiset Walesiin

Jatkopaikkansa jo lunastanut Lukko matkaa Walesiin Cardiff Devilsin vieraaksi.

Rauman Lukko sekä Mannheim ovat jo varmistaneet jatkopaikkansa CHL:ssä, mutta vielä on alkusarjassakin pelattavaa. Panosta ei juuri ole, muuta kuin lohkon kärkipaikka ja sitä myötä hieman eri vastustaja ensimmäiselle playoff-kierrokselle. Pelillistä painetta ei kuitenkaan Lukolla ole.

Lukko selkeästi parempi viime viikolla

Walesiläiset vierailivat viime viikolla Raumalla ja hävisi ottelun selkein lukemin 5-2. Laukaukset menivät selkeästi 38-18 Lukon hyväksi. Lukko ei myöskään joutunut rikkomaan pelissä eikä joutunut selkeästi paineen alle. Lukko ottikin vain yhden 2 minuuttisen.

Tasoero ei sinänsä ole muuttunut mihinkään, mutta kokoonpanoissa on tapahtunut muutoksia ja Lukko ei aivan niin iso suosikki ole mitenkään tähän otteluun tällä kertaa.

U20 pelaajille mahdollisuuksia

Lukko on jättänyt kotiin useita kärkinimiä, kuten Gregoire, Ilomäki, Piipponen, Pospisil, Saarijärvi sekä Skalicky. Tämä heikentää selkeästi Lukon pelivoimaa, mutta tilalle on otettu A-junioreista kuitenkin nälkäisiä ja näytönhaluisia pelaajia. Mukaan lähtee mm. Miro Markkula, Iivari Säkkinen, Kalle Ervasti, Luka Nyma, Jeremi Tammela sekä Tuomas Grönlund.

Varsinkin hyökkäyksessä tämä tulee näkymään ja maaliodottama Lukolle putoaa selkeästi. Myöskään selkeää panosta pelissä ei ole, joten Lukon mentaalinen valmius voi olla hitusen vajaa.

Cardiffille tässä ottelussa ei myöskään ole sinänsä panosta, mutta isojen joukkueiden matkustaminen heidän kotikentälleen on heille iso asia. Caridffissa varmasti nähdään kohtuullinen yleisö ja kotietu on selkeä joka tasaa myös puntteja.

Maalimäärät putoavat

Viime otteluun vihjasimmekin yli 5,5 maalia, joka osui hienosti. Tässä ottelussa kuitenkin tulemme näkemään hyvin tasaisen väännön ja selkeästi vähemmän maaleja. Cardiff taistelee vimmatusti omalla kentällään ja tulevat otteluun varmasti fyysisesti. Lukon heikompi kokoonpano rokottaa taas heidän maaliodottamaansa.

Vedonlyöntiin siis kelpaa alle 5,5 maalia tähän otteluun, kun markkina ei ole tarpeeksi reagoinut kokoonpanoihin ja ottelun dynamiikkaan tässä vaiheessa alkusarjaa.

Pelivihje: Alle 5,5 maalia (2,00)

Parhaan kertoimen pelivihjeelle tarjoaa tällä hetkellä William Hill.