NBA: Atlanta Hawks – Charlotte Hornets

Itäisen konferenssin ottelussa Atlanta Hawks ja Charlotte Hornets kohtaa toisen kerran tällä kaudella.

Charlotte Hornets ja Atlanta Hawks ovat peräkkäisillä sijoilla itäisessä konferenssissa. Ensimmäinen kohtaaminen oli parisen viikkoa sitten, kun Atlanta voitti ottelun kotonaan 115-105. Tulevakin ottelu pelataan Atlantassa, joten asetelmat ovat samat.

Charlotte on saanut muutaman lepopäivän, mutta edessä on kova rypistys otteluita. Hornets pelaa nyt kahtena iltana peräkkäin, josta tämä on ensimmäinen.

Otteluohjelman vaikutus peluutukseen

Charlotten tähtipelaajina on tällä kaudella ollut toden teolla Miles Bridges sekä Lamelo Ball. Bridges on pelannut keskimäärin 36 minuuttia per peli ja Ball 33 minuuttia. Ball on ollut kovin pisteiden tekijä tasan 20,0 pisteen keskiarvolla ja Bridges toiseksi paras 19,9 pisteellä per peli.

Nyt kun Hornets on back to back tilanteessa otteluohjelman osalta, eivät nämä miehet todennäköisesti pelaa niin paljon. Useamman kerran tällä kaudella, kun Hornets on pelannut kahta peliä peräkkäin, on ensimmäisessä ottelussa minuutit jakautuneet tasaisemmin koko rosterille.

Esimerkiksi marraskuun 20. ja 21. päivä pelatuissa otteluissa, Miles Bridges pelasi ensin 19:53 ja seuraavassa pelissä 38:27. Samoin Lamelo Ball ensimmäisessä pelissä 25:28 ja toisessa 34:17 ja sama pätee moneen muuhun tärkeään pelaajaan. Tällöin toinen ottelu oli juurikin Atlanta Hawksia vastaan.

Trendi on toistunut useamman kerran tällä kaudella ja teemme oletuksen että valmennusjohto peluuttaa samalla tavalla nytkin.

Atlantan pelivoima parempi

Pidämme Atlanta Hawksia perustasoltaan parempana joukkueena. Viimeksi ero oli lopulta 10 pistettä ja vaikka emme liikaa anna painoarvoa tarkalla piste-erolle edelliseen otteluun, on tasoero jotakuinkin tuota luokkaa joukkueiden välillä. Vedonlyöntimarkkina on asettanut tähän otteluun nyt tasoituslinjan 8 pisteeseen Atlantan ollessa suosikki.

Viime kohtaaminen joukkueiden välillä oli Charlottelle juurikin back to back asetelman toinen ottelu, jolloin tähtipelaajat pelasivat isot minuutit. Kotietu oli Atlantalla ja pienen pieni rasitusero, kun Charlotte pelasi toisen ottelun peräkkäin. Mutta mielestämme enemmän huomionarvoista oli, että Atlanta voitti ottelun silti suvereenisti, vaikka Charlotte peluutti reilusti enemmän parhaita pelaajiaan. Tässä ottelussa dynamiikka on toisinpäin ja peluutus Charlottella todennäköisesti tasaisempaa, joka on mielestämme etu Atlantalle.

Pelivihje: Atlanta Hawks -8 (1,93)

Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa tällä hetkellä Unibet.