Euroliiga: Anadolu Efes – Zalgiris Kaunas

Zalgiris Kaunas hävisi odotetusti viime ottelunsa Israelissa ja jatkaa nyt Turkkiin. Tulos voi kuitenkin olla erilainen mitä viime ottelussa.

Liettualaiset avausvoittoon?

Liettuan Zalgiris Kaunas on nyt hävinnyt jo kuusi ottelua peräkkäin koripallon Euroliigassa. Toissapäivänä Zalgiris pelasi Tel Avivissa häviten Maccabille luvuin 76-62. Peli oli tasaisempi mitä loppulukemat näyttävät, mutta Maccabi oli selkeästi kuitenkin parempi.

Nyt Zalgiris on yhden lepopäivän jälkeen Turkissa missä vastaan tulee yksi perinteisesti Euroopan parhaita seuroja Anadolu Efes. Viime kaudella Anadolu Efes voitti Euroliigan ja tällekin kaudelle kokoonpano on kova, mutta alkukausi on ollut heillekin hyvin vaikea.

Anadolu Efes on voittanu yhden ottelun kuudesta ja on Zalgirista yhden sijoituksen korkeammalla sarjataulukossa, eli toiseksi viimeisenä. Ottelut ovat olleet kovia joukkueita vastaan ja tiukkoja pelejä, joten sarjataulukko ei kerro koko totuutta taaskaan.

Mudiay palasi Zalgirikselle

Zalgiris Kaunas sai takaisin viime otteluun tärkeän pelaajan, Emmanuel Mudiayn, joka on tuttu NBA:n seuraajille. Vuoden 2015 NBA draftissa jopa seitsemäntenä valittu Mudiay ei saanut NBA:ssa sopimusta tällä kaudella ja solmi elokuussa vuoden mittaisen sopimuksen Zalgiriksen kanssa. Otteet ovat olleet ailahtelevia, mutta tälle tasolle Mudiayn kaltainen pelaaja on erinomainen. Hän ei ollut edellisessä ottelussa mukana Bayernia vastaan mutta palasi Maccabi otteluun, saadeen vajaat 14 minuuttia peliaikaa.

Hänen paluunsa tasaa hieman Joffrey Lauvergnen poissaoloa, joskin pelipaikka on täysin eri, mutta laatua hän tuo takaisin joukkueeseen ja mitä enemmän hän saa vastuuta, sitä paremmaksi hän varmasti tulee kauden aikana.

Pelivoima ja kotietu turkkilaisilla

Anadolu Efes tulee nousemaan, sen voi melko varmuudella sanoa. Joukkueessa on useita entisiä NBA-miehiä, kuten juuri sopimuksen tehnyt Elijah Bryant, Shane Larkin, Chris Singleton, Tibor Pleiss ja Rodrigue Beaubois.

Joukkue ei ole kuitenkaan näyttänyt vielä parastaan ja tappio suurin lukemin viime ottelussakin Panathinaikokselle 95-69 kertoo, että tilanne ei ole täysin kunnossa.

Vedonlyönnissä Anadolu Efesiä arvostetaan ja markkina tietää heidän pelivoimansa. Anadolu Efes on suuri suosikki tähän otteluun ollen jopa -10,5 pisteen suosikki. Se on mielestämme kuitenkin liikaa.

Liettualaisten joukkuepelin osuessa kohdalleen he voivat haastaa kenet tahansa. Anadolulla on kotietu joka on merkittävä Euroliigassa, mutta emme millään saa ottelusta näin epätasaista. Anadolu Efes ei ole heittänyt kummoisesti tällä kaudella, ovat keränneet toiseksi vähiten koriin johtaneita syöttöjä joka ei ole hyvä indikaattori myöskään toimivasta joukkuepelistä.

Olemme siis Zalgiriksen puolelle näin isolla tasoituksella.

Pelivihje: Zalgiris Kaunas +10,5 (1,90)

Parhaan kertoimen kohteelle tarjoaa tällä hetkellä William Hill.