AFCON: Nigeria – Egypti

Nigeria ja Egypti kohtaavat Afrikan mestaruuskisojen D-lohkon ottelussa tiistaina.

Afrikan mestaruudesta pelataan jälleen Afrikan mantereella. Lohko D:ssä on selkeät sävelet jatkoon menon suhteen. Egypti ja Nigeria ovat suurimmat suosikit menemään jatkoon, kun 3. ja 4. sijoille jäävät Sudan ja Guinea-Bissau.

Lohkovoitosta pelataan jo käytännössä ensimmäisessä ottelussa, kun Nigeria ja Egypti kohtaa toisensa. Kisat pelataan Kamerunissa, Garouassa, johon ei ole Nigeriasta pitkä matka. Kotietua löytyy siis hieman jopa Nigerian puolelta.

Vähämaalinen ottelu luvassa?

Afrikan mestaruuskisat ovat hienoa katseltavaa. Pelaajat ovat huippulahjakkaita, tasoerot välillä isoja maiden välillä, mutta laatujoukkueita löytyy runsaasti. Afrikkalaiset joukkueet eivät kenties ole niitä kurinalaisimpia, mutta silti Afrikan turnauksessa ei nähdä yleensä kovinkaan paljoa maaleja.

Viime kisojen maalikeskiarvo jäi alle 2 maalin per peli (1,96) ja vuoden 2017 kisoissa tehtiin vain 2,06 maalia per peli. Vielä lähempänä vuosituhannen alkua, kisoissa tehtiin lähelle 3 maalia per ottelu, mutta lukemat ovat laskeneet tasaisesti kokoajan, kun joukkueet ovat alkaneet osata puolustaa ja valmennus on parantunut.

Molemmilla hyökkäysvoimaa

Nigerian joukkueessa on runsaasti hyökkäysvoimaa, kun hyökkääjistä löytyy mm. Evertonin Iwobi sekä Leicesterin Ihenacho. Koronovirus tekee oman vaikutuksensa näillekin kisoille ja yksi Nigerian parhaista pelaajista Osimhen on sivussa ensimmäiset ottelut tartunnan takia.

Egypti on tasaisempi joukkue, mutta emme voi ohittaa Mohamed Salahia. Hän on tällä hetkellä kenties maailman kuumin pelaaja ja edustaa aina maataan Egyptiä ylpeydellä kisoissa. Hän on varmasti vaarallinen tässäkin turnauksessa, mutta on kuitenkin havaittavissa, että hänen vaikutuksensa menee liikaa kertoimiin, ja Egypti saattaa olla yleisesti kisoissa ylipelattu joukkue vain hänen nimensä vuoksi.

Tasainen ottelu kuumassa kelissä

Vaikka suurin osa pelaajista onkin tottunut Afrikassa olevaan kuumuuteen, ei sitä voi ohittaa. Kamerunin pohjois-osassa on lähes 30 asteen helle pelin aikana, joka vaikuttaa maaliodottamaa laskevasti. Tämä on yksi seikka sen takana, miksi turnauksessa yleisesti nähdään vähän maaleja.

Taitotaso joukkueissa on tasainen, molemmat ovat laatujoukkueita ja tulemme näkemään vähämaalisen ottelun. Kertoimet ovat hieman painuksissa, mutta voimme pelata kohdetta matalammallakin kertoimella.

Pelivihje: Alle 2,5 maalia (1,40)

Parhaan kertoimen kohteelle antaa tällä hetkellä Bet365.